Nukkegalleria: 8 lk Turun Puolalanmäen koulu

Nukkeni Luigi

Italialainen Luigi Pierre Gesualdo on menestyvä huippukokki, joka työskentelee omassa pikku ravintolassaan nimeltä Venetsian aamunkoitto. Se on hyvin suosittu paikallisten keskuudessa, ja Luigi tarjoaa usein tutuille asiakkailleen kierroksen iloisesti hymyillen. 

Hänen herkullisten kokkaustensa tuloksena hänelle on kertynyt miehekäs pömppömaha, jonka hän tosin pitää kurissa joka-aamuisella kävelyllä merenrantaan.  

Luigi asuu ravintolansa yläkerrassa vaimonsa Juliettan ja pienen poikansa Marion kanssa. Tumma kaunotar Julietta auttaa joskus Luigia ravintolassaan, silloin kun 2-vuotias Mario sen sallii. Luigin bravuuri on pasta pesto, josta on kehkeytynyt pikku-Marionkin lempiruoka.

Reetta- nuken tarina 

Reetta on 14-vuotias tyttö. Hän syntyi 14.12.1987. Reetalla on kaksi isosiskoa, Marjo-Riitta ja Hanna-Kaisa. Hän asuu kolmikerroksisessa kerrostalossa Takakirveksessä, äitinsä ja Jukan kanssa. Jukka on hänen äitinsä miesystävä.  

Reetan oma huone on melkein aina sekainen. Reetan isä asuu keskustassa, ja Reetta käy aina välillä katsomassa isäänsä. Reetta käy Puolalanmäen koulua ja on kahdeksannella luokalla. Hän tulee aamuisin kouluun bussilla. 

Koulussa hänellä on paljon kavereita ja yleensä koulun jälkeen hän on kavereidensa kanssa. Hänen parhaita kavereitaan ovat Lottis, Tanja, Satu, Inari ja Elina. Reetta on luotettava ja hyvä ystävä. 

Reetta ei harrasta mitään, mutta joskus vapaa-ajallaan hän käy kavereidensa kanssa uimassa tai pyöräilemässä. Reetalla ei ole mitään lemmikkiä, mutta hänellä on ollut kaksi hamsteria, ja kilpikonnia. Reetta pitää suomirokista ja kuuntelee sitä melkein päivittäin. Reetta ei tiedä vielä mikä hänestä tulee isona, mutta hän on joskus ajatellut että hänestä tulisi kampaaja, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Hercule Poirot

- Iso-Britannian kuuluisin ja taitavin salapoliisi pienine harmaine aivosoluineen.

Eero

 

Eero on kitaristi ja soittaa bändissä nimeltä The Ruben. Hän myös sanoittaa The Rubenin laulut. 

Hän on 23-vuotias ja erittäin energinen nuori mies. Hänellä on kaksi pikkuveljeä, Niilo ja Pauli. 

Eero on sinkku ja hänen parhaat ystävänsä ovat Ville, Mika ja Olli, jotka kuuluvat myös The Rubeniin. 

Eero omistaa saksanpaimenkoiran nimeltä Vesku ja kissan nimeltä Molli.

Eeron harrastuksiin kuuluu bändin lisäksi snoukkaus, musiikin kuuntelu ja kaverien kanssa oleilu. Hänellä ei ole työpaikkaa, sillä The Ruben vie lähes kaiken hänen aikansa, varsinkin kun siitä on tulossa kuuluisa :P

Äimän tarina

 

Joskus 1600-luvulla eli pieni tyttö kylässä nimeltä Donovan. Sen tarkkaa sijaintia ei kukaan tarkalleen tiedä. 

Myrskyisenä yönä nainen oli synnyttämässä ja synnytti pienen tytön. Aluksi vauva vaikutti aivan normaalilta, mutta vauva oli pesty ja tämä pääsi äitinsä syliin, vauva avasi silmänsä apposen auki, eikä hän sen jälkeen koskaan sulkenut silmiään, paitsi nukkuessaan 

Tyttö kävi aina ihmettelemässä kaikkia asioita, mitä muut ihmiset touhusivat. Tyttö tunsi kaikki kyläläiset ja kaikki kyläläiset tunsivat hänet, mutta silti kukaan ei ollut koskaan kuullut hänen puhuvan. 

Taru tästä ihmeellisestä tytöstä kiersi kauan Donovanin kylässä. Kerran eräs nainen nimeltään Angie keksi jotain, hän teki tytöstä nuken, koska oli tälle läheinen. 

Tyttö kumminkin suuttui ja karkasi sekä otti nuken mukaansa, eikä häntä enää sen jälkeen nähty. 

Minä kuulin tarinan naiselta, joka kertoi sen minulle kerran ollessani kahvilla. Hän antoi minulle myös lahjaksi pienen nuken, jolla on ruskeat hiukset ja hame, sekä nalle paidassa…

Nukkeni Buba

 

Buba elää Afrikassa, Kongossa. Hän oli joskus aikoinaan otettu kiinni orjaksi ja viety Amerikkaan. Siellä hän kuitenkin pääsi vapaaksi ja muutaman vuoden päästä, ja kerättyään tarpeeksi säästöjä hän palasi taas takaisin Kongoon. Hän ei kuitenkaan ole toipunut laivamatkoistaan vielä kunnolla ja on jäänyt vähän laihaksi ja hänelle on jäänyt traumoja. 

Buballa on suuri perhe. Yhdessä vaimonsa, kymmenen lapsensa, aasinsa ja kameleonttinsa kanssa hän elää pienessä, oljista ja mudasta rakennetussa talossa.

Iltaisin hän tanssii heimoveljiensä kanssa varvas-nenätanssia. Hän on siinä kylän notkein ja hänen tulevaisuuden suunitelmiinsa kuuluu varvas-nenätanssin MM-kilpailuihin osallistuminen.

 

Laetitia

Laetitia on pieni tyttö, joka asuu pienessä kylässä, äitinsä ja veljensä kanssa. Hän käy Wuorelan ala-astetta, jossa hänellä on paljon kavereita. Hänen paras kaverinsa on Linia. Laetitialla on isot hölmistyneet silmät ja isot korvat.

Matti Majakanasukki  

Matti pitää sateesta ja merestä, ja asuu majakassa majakanvartija Uolevi Kuosmasen, vanhan naavaparran seurana. Matti on erittäin tunteellinen. Hän on aika yksinäinen päivisin, sillä Uolevi on melkein kaikki päivät kalassa eikä hän ota Mattia mukaan koska pelkää että hän hukkuu, sillä Matti on niin pikkuinen.  

Matti on saapunut majakkarantaan hernekeittopurkissa jostain kaukaa, ei hän varmaan itsekkään tiedä mistä, koska siitä on niin kauan aikaa. Matti on asunut samassa majakassa eri vartijoiden aikoina varmaan jo yli 457 vuotta. Majakanvartijat Yrjö, Pertsa, Onni, Jaska ja nyt Uolevi ovat olleet hänen ystävinään ja seuranaan. Matilla ei ole mitään muistikuvaa perheestään vaan ensimmäinen oli se kun hän ajautui majakkarantaan 457 vuotta sitten Yrjön seistessä rannalla. Siitä alkoi heidän lämmin ystävyytensä. Uolevi on Yrjön pojanpojanpojanpoika.  

Aina kun Uolevi tulee illalla kotiin kalasta, he syövät yhdessä kalaillallisen meren myrskytessä uhkaavasti. Matin suurin toive on, että joskus Uolevi vielä ottaisi hänet mukaan kalaan, mutta Uolevi sanoo aina vain että sitten kun olet hiukan kasvanut.  

Matilla on liilat silmät koska hän käyttää piilolinssejä. Aidoilla keltaisilla silmillään hän näyttäisi liian pelottavalta, temperamenttinen kun on. Mutta silti ei puhu paljoa. Matti harrastaa runojen kirjoittamista ajan kulumiseksi. Hän on muutaman kerran lähettänyt runojaan yhteysaluksen välityksellä lähimmän kylän lehteen, joka on luvannut julkaista niitä, mutta Uolevi on kieltänyt asian.  

Varsinainen kalkkis!

Nukkeni nimi on Otto 

 

ja hän täyttää pian 18. Jihuu! Otto putkahti maailmaan maaseudun rauhassa, mutta karkasi suurkaupungin vilinään kavereidensa kanssa 16-vuotiaana. 

Saadakseen rahaa elämiseen kaverukset perustivat rokkibändin jonka nimeksi päätettiin antaa Sauvasekoitin. Aluksi pojat soittivat huonomaineisissa baareissa, mutta sieltä heidät löysi Teuvo ja hommasi heille levytyssopimuksen. Esikoislevy ”Nahkabögät” nousi heti Suomen listaykköseksi!  

Menestys ei ole kuitenkaan muuttanut Ottoa, vaan hän on yhä vaatimaton ja kiltti itsensä. Otto viettää vapaa-aikaansa suunnitellen Sauvasekoittimen uutta levyä. Otto on sanojensa mukaan vapaata riistaa, joten kaikki on mahdollista…

MILLA 

Milla on 8-vuotias tyttö, joka asuu äitinsä ja isänsä kanssa rivitaloasunnossa. Hänellä on sisko nimeltään Salla. Salla on 10 –vuotta vanha. 

Milla käy toista luokkaa Karkkilan ala-asteella. Hänen paras kaverinsa on Karo, joka on samalla luokalla hänen kanssaan.

Nukkeni Marie

 

Marie on 20-vuotias nuori nainen Texasista. Marie asuu isänsä kanssa kahdestaan maatilalla, koska Marien äiti kuoli synnyttäessään Marien pikkuveljen. Marien isä antoi pojalle nimeksi Jon. Marie oli tuolloin 10-vuotias. 

Marie rakastaa pikkuveljeään todella paljon ja joka ilta hän istuu Jonin sängynlaidalle ja kertoo miltä heidän äitinsä oli näyttänyt ja tuoksunut. Koska Marien isä on jo 60-vuotias,tietää Marie sen, että jonain päivänä vastuu omasta pikkuveljestä olisi hänen. Marie hoitaa työkseen isänsä karjaa joten häntä voisi sanoa lehmitytöksi.  

Vapaa-aikansa hän viettää kylällä kavereidensa kanssa tai poikaystävänsä Robbien kanssa, mutta perjantai illat hän viettää vain ja ainoastaan perheensä kanssa (johon kuuluu myös Robbie). Marie rakastaa Tacoja ne ovat hänen lempi ruokaansa. Lempi juoma on Coca-Cola. Marie ei voi vastustaa kiusausta jos näkee lakritsia. Hän on nimittäin perso lakritsille ja aika monelle muullekin karkille. Luonteeltaan Marie on ystävällinen ja iloinen. Hän jaksaa aina kuunnella ystäviensä ongelmia jä häneen voi luottaa.

 

Nukkeni nimi on Nanna. Hän syntyi jouluaattona vuonna 1988. 

Hänen asuinpaikkansa vaihtelee vuosittain, sillä hänen isänsä työ vaatii siirtymistä paikasta toiseen. Sen takia Nannalla ei ole paljoa kavereita. Tällä hetkellä hänen perheensä asuu Kajaanissa. 

Nannalla on äiti, isä, pikkuveli ja nuorempi kaksoissisar Nelli, joka on myös Nannan tosi hyvä kaveri. Lisäksi heillä on kissapariskunta, joka sai viime juhannuksena 5 pientä kissanpentua. 

Nannalla on aika pitkät, vaaleat hiukset, siniset silmät ja kirkkaanpunaiset posket. Hän tykkää koripallon ja sulkapallon pelaamisesta, joita hän pelaakin aina kun siihen on mahdollisuus. Nanna puuhailee myös paljon tietokoneiden kanssa. 

Kun Nannalla on vapaailta, hän ostaa monta levyä Fazerin Sinistä ja vuokraa siskonsa kanssa parit leffat Makuunista. 

Nanna on aika ujo ”uusien ihmisten” kanssa, mutta kun häneen tutustuu paremmin hänestä saa tosi hyvän kamun.

Morsian

 

Hän on tosi surullinen morsian, koska hänen miehensä jätti hänet. 

Hän on espanialainen, ja hänen nimensä on Caroliina.

Hän on 26 v.

Hänen äitinsä ja isänsä asuvat Espanjassa.

Caroliina just muutti Madridista Los Angelesiin,hänen miehensä luo.

Hän on kauhean surullinen koska hänen mies jätti häntä alttarille.

Hän on hyvin sekaisin uudessa kaupungissa,ja hän ei tiedä mitä tehdä.

ALKUASUKAS LUUMU

 

Luumu on nukke, eikä hänellä tästä syystä ole vanhempia.

Hän eli kivikaudella ja pukeutui aina lämpimiin nahkavaatteisiin.

Ensin hän metsästää jonkun eläimen, ottaa nahan pois ja syö eläimen lihan ja tekee nahoista vaatteet.

Hän metsästi ruokansa itse, koska hänellä ei ole miestä metsästämään hänen puolestaan.

Nukkeni tarina 

Nuken nimi on Laura, hän on 23 vuotias nuori nainen Turusta. Hän on syntynyt vuonna 1978 eli hän elää 2000 luvulla. Hänellä on paljon hyviä kavereita ja mukava paikka asua Aurajoen rannalla, mistä on kuitenkin lyhyt matka keskustaan. Hänen vanhempansa ovat erittäin rikkaita pohattoja, Mutta silti Lauralla on vain työpaikka R-kioskilla, koska haluaa tulla itse toimeen eikä äidin ja isän avustuksella. Lauralla on poikaystävä nimeltä Kalle, Kallen kanssa he sitten pörräävät kaupungeilla ostoksilla, silloin kun kummallakaan ei ole työtä. Lauralla on kaksi kissaa ja yksi koira. Jotka sitten tappelevat kun Lauralta silmä välttää.

Nukkeni nimi on Iida. Hän on 19 vuotta vanha. Iida asuu nippe-kissansa kanssa Pallivahassa, kerrostalon kolmannessa kerroksessa, ensimmäisessä ovessa , jossa lukee Jaakkola.  

Hänen vanhempansa asuvat Mikkelissä missä Iidakin vietti lapsuutensa. Hänellä on yksi sisko, Minttu 15v. ja kaksoisveljet, Ville ja Kalle 10v. Iida käyttää paljon huulirasvaa. Mintun asunto on vain 69 neliötä, mutta se riittää hänelle siksi aikaa kunnes hän saa opintonsa loppuun, sitten hän muuttaa poikaystävänsä luo Turkuun. Opiskelujen ajan hän haluaa asua rauhassa ja yksin. Iida opiskelee koulun vessojen siivoojaksi, koska siitä hän on aina ala-asteelta asti haaveillut.

Iidan poikaystävän nimi on Tuukka joka on 20 v. Viikonloppuisin Iida bailaa kavereittensa (ja tietenkin Tuukan) kanssa Turun keskustassa.  

Opintoja kestää enää pari kuukautta ja sitten hän pääsee muuttamaan Tuukan luo. Iidan paras kaveri Kaisa asuu hänen naapuriasunnossaan ja he viettävät paljon aikaa yhdessä.

PIPSA 

Olipa kerran nuori 5-vuotias tyttö nimeltään Pipsa. Hän vietti kesäänsä mökillään joka sijaitsi Säkylän Pyhäjärvenrannalla. Hän oli reipas, iloinen tyttö, joka odotti innolla kouluun pääsyä. Pipsa osasi jo laskea kahteenkymmeneen ja osasi hän jo lukeakin. Pipsa osasi jo uida ja uikin joka päivä kun oli niin kuumaa. Pipsan äiti laittoi tyttärelleen kalanruotoletit ja puki hänelle kauniin mekon jossa oli kukkia. He lähtivät Pipsan serkkujen luo kylään. Tällä hetkellä Pipsa on ensimmäisellä luokalla ja on erittäin reipas nuori koululainen.

Tom

 

Tom on 26 vuotias ja asuu Floridassa. Hän on töissä isänsä tietokone firmassa. Hänen äitinsä kuoli, kun hän oli 5 vuotias. Hän pitää uimisesta ja tenniksestä. Hän tapasi tyttöystävänsä Tracyn, kun hän oli pelaamassa tennistä. Hän matkustelee paljon, koska Tracyllä on kilpailuja ympäri maailmaa. Seuraavaksi hän on menossa Ranskaan. Hänellä on pieni asunto kerrostalon toisessa kerroksessa. Asunnossa on 2 huonetta ja keittiö.

Nukkeni nimi on Mimuli. Hän asuu lähellä keskustaa, Turussa. Hän asuu pienessä vaalean sinisessä puutalossa äitinsä, isänsä ja kahden koiransa kanssa. Mimulin huone on aina sekainen. Huoneen seinät ovat mustat ja vaatekaapin ovi on punainen, eli hänen huoneensa on aika synkkä.  

Mimuli käy lukion toista luokkaa. Hänen englannin kursseilla käy myöskin Peter, joka on hänen poikaystävänsä. Mimuli on aina yksinäinen, kun Peter ei ole hänen seurassa. Hänellä on kyllä ystäviä, mutta kukaan heistä ei ymmärrä häntä kuin Peter. Hän on 17-vuotias, mutta odottaa innolla kotoaan pois muuttamista, sillä hänen vanhempansa eivät ole mistään parhaasta päästä.  

Mimuli ei ole vielä löytänyt sitä omaa itseään, mutta haaveilee rokkitähden urasta. Hänellä on koulussa bändi, jonka nimi on ”The 69 Burning Asses”. Bändiin kuuluvat Mimulin parhaat ystävät eli rumpali Jenni ”The Honey-Bunny”, kitaristi Inari ”The Rock Girl”, kosketinsoittaja Reetta ”The Pupuli Baby”, laulaja Elspa ”The Light Darling” ja hän itse on basisti Mimuli ”The Darling”. He käyvät usein keekoilemassa, jolloin Peter viettäää aikaansa omien ystäviensä kanssa. Oikeastaan Mimulin elämä on aika mukavaa….

Tracy Tracyn ammatti on tenniksenpelaaja.

Hänen paras sijoituksensa on toinen sija. Hän on juuri hävinnyt erittäin tärkeän pelin.Hän asuu Amerikassa, Floridassa ja hän on 21 vuotta. Hänen perheeseensä kuuluu isä, äiti ja kaksi veljeä. He ovat erittäin rikkaita. Hänellä on poikaystävä Tom, johon hän tutustunut vuosi sitten. Hän asuu omakotitalossa, jonka hän on saanut lahjaksi isältään. Talossa on 5 huonetta, keittiö, kylpyhuone ja ulkona uima-allas. Hän pitää lukemisesta ja uimisesta. Hänen paras kaverinsa Nelly asuu viereisessä talossa. He käyvät usein yhdessä shoppailemassa. Seuraavalla viikolla hän on lähdössä Ranskaan tennis kilpailuihin.

Tämän nuken nimi on Pyylikki Koskila. Pyylikki asuu tarvasjoella pienen pienessä omakoti talossa. Hänellä ei ole lapsia eikä miestä. Hän on 87 vuotias.Hän ei pysty seisomaan eikä kunnolla istumaan, paitsi rullatuolissa. 

Pyylikin luona kävi hoitaja joka auttoi häntä käymään pesulla ja syötti hänet. Pyylikki oli aina asunut yksin ilman yhtään ystävää. 

Oli hänellä tietenkin hoitaja mutta hoitaja kävi niin hrvoin pyylikin mielestä, koska hoitaja kävi vain 5 kertaa päivässä tarkastamassa Pyylikin kunnon ja syötti ei mitään muuta. 

Pyylikillä oli aina samat vaatteet paitsi silloin kun oli juhla päivä niin hän pisti kauniin valkoisen puvun. Mutta juhlia ei ollut kauheasti koska Pyylikillä ei ollut ystäviä ketkä kutsuisi hänet juhliin.  

Kerran Pyylikki oli ollut juhlissa joissa oli vain hoitaja ja hän ja silloin Pyylikillä oli ollut tämä kaunis juhla asu, muuten hänellä oli vain sama vanha asu. Mutta Pyylikille oli vaikea ostaa vaatteita koska hän ei liikkunut paljoa joten ei hoitaja voi löytää oikeaa kokoa, koska pyylikki oli todella pieni hän oli vain 123 cm. Mutta eräänä kauniina päivänä Pyylikin hoitaja oli kuollut ja Pyylikillä ei ollut enää ketään kenelle puhua, mutta kun vanha hoitaja oli kuollut niin Pyylikille tuli uusi hoitaja joka komea nuori mies. Pyylikki oli aivan lumoissaan mutta tiesi ettei uusi hoitaja innostuisi edes Pyylikin seurasta. Mutta Pyylikki oli ollut väärässä mies pyysi että jos voisi jäädä tänne asumaan se tulisi miehelle halvemmaksi. Pyylikki oli antanut miehen jäädä. 

Kaksi vuotta he olivat ystäviä kunnes eräänä kauniina päivänä Pyylikki nukkui pois. Mutta mies oli erittäin surullinen koska Pyylikki oli ollut hänelle kuin äiti. 

Joten mies päätti tehä Pyylikin näköisen nuken ja niin nukke on jäänyt muistoksi Pyylikistä ei mitään muuta.

John Ablegate

Hänen nimensä on John Ablegate. Hän on syntynyt New Yorkissa, Manhattanilla köyhään perheeseen. Johnin perheellä ei ollut varaa elättää häntä, kun hän syntyi Johnin vanhemmat jättivät hänet lastenkodin kasvatettavaksi. Eli John ei tunne vanhempiaan. Ainoa muisto vanhemmistaan on kuva, jonka he jättivät Johnille. 

John kasvoi lastenkodissa ja isompana hänellä oli kavereita rikkaista perheistä. Muilla pojilla oli hienot moottoripyörät ja kalliita vaatteita. Kun John ei saanut kalliita tavaroita vähäisillä rahoillaan, joten hän alkoi ryöstelemään kauppoja ja kioskeja. Poliisi sai kuitenkin Johnin kiinni. 

Nyt John joutuu tekemään yhteiskuntapalvelua rakennustyömaalla hyvittääkseen tekojaan. Johnilla on toinenkin työ postinkantajana, jotta hän voisi elättää itsensä

Koonnut Katja Pukkila

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!