«Käsineitä-aloitussivulle


Suunnittele oma käsineesi kysymysten avulla!

KUKA KÄYTTÄÄ KÄSINEITÄ?
Minä
Pikkusisko
Pikkuveli
Isoisä
Minä ja Hän yhdessä
Eläinrakas ystäväsi
Muodikas kaverisi                                                                                                                            


Minä  

Virkatuilla kukilla koristeltu lapanen

paivankakkara

Minun lempikukkani on päivänkakkara!

Tämä lapanen on koristeltu virkatuilla päivänkakkaroilla. Kukka on virkattu ketjusilmukoilla, kiinteillä silmukoilla ja puolipylväillä. Kukan keskusta on kirjottu laakapistoilla.

Mieti, mitä muita kukkia ja millä tekniikalla voisit tehdä koristeeksi!

Kukkaideoita ja -ohjeita


Pikkusisko

Virkatut lapaset

vaaleanpunaiset

Virkatuissa lapasissa värit on valittu pikkusiskolle mieleisiksi.

Kämmenosat on virkattu kahtena erillisenä kappaleena puolipylväillä, virkkaussuunta on kämmenen pituussuuntaan. Lapasen kärjen muoto on saatu lisäämällä ja kaventamalla silmukoita. Peukalon ylä- ja alapuoli on virkattu yhtenäisinä kämmenosaan, sivuille tulee saumat. Kappaleet on reunustettu punaisella langalla kiinteillä silmukoilla ja yhdistetty keltaisella langalla kiinteillä ketjusilmukoilla eli piilosilmukoilla. Lopuksi lapasen suu on koristeltu virkkaamalla  kiinteitä silmukoita muutama kerros.

Tämän virkkaussuunnan etuna on, että lapasen leveyttä pystyy muuttamaan helposti työn edetessä virkkaamalla enemmän tai vähemmän kerroksia.


Pikkuveli

Lohikäärmelapanen

lohhari

Pikkuveli pitäisi varmasti tästä veikeästä lohikäärmeestä, jonka koristeluun on käytetty monia eri tapoja.

Lohikäärmelapanen on valmistettu neulomalla. Pään muoto on saatu kaventamalla silmukoita sopivissa kohdissa. Peukalo eli lohikäärmeen alaleuka on neulottu normaalia leveämmäksi. Sieraimet on kirjottu villalangalla tikkipistoilla. Harja on virkattu ja kiinnitetty lohikäärmeeseen ompelemalla. Korvat on neulottu erillisinä kappaleina ja ommeltu kiinni päähän. Suu on
punaista huopaa. Silmät ovat nappeja. 

Minkä eläimen haluaisit itse toteuttaa?


Isoisä

Kynsikkäät

kynsikkaat

Neulo kynsikkäät esimerkiksi kalastuksesta pitävälle isoisälle. Kynsikkäät ovat tarpeelliset myös muille ulkonaliikkujille, kuten suunnistajille ja retkeilijöille, jotka tarvitsevat sormia tarkkaan työhön.

Voit valmistaa kynsikkäät sormikasohjeella, kun lopetat sormien neulomisen keskimmäisen nivelen kohdalla.Resorit on neulottu 1 o, 1 n joustinneuleella, oikeat silmukat on
neulottu kiertäen. Kirjoneuleen lankajuoksut lämmittävät mukavasti.

Sormikkaiden ohje


Minä ja Hän yhdessä

Parilapaset

johannan_pari   kaisan_pari

Parilapasessa on kaksi vartta, mutta yksi yhteinen kämmenosa. Se on tarkoitettu sinulle ja Hänelle, kun olette yhteisellä kävelyllä. Suunnittele itse teidän tyyliinne sopiva väritys, hempeä tai neutraalimpi...

Parilapasen varret neulotaan normaalisti, osa varren silmukoista yhdistetään ja päätellään, muilla silmukoilla jatketaan kämmenosan neulomista. Huomioi lapasen suunnittelussa, että kämmenosan tulee olla normaalia leveämpi, että sisälle mahtuu kaksi kättä. Lapanen voi olla normaalia lyhyempi, sillä sormet ovat koukussa.

Vasemmanpuoleisen kuvan lapasessa kämmenosaan on neulottu sydämiä koristeeksi. Kirjoneuleen lankajuoksut tekevät lapasesta myös lämpimämmän. Lisälämmikkeeksi lapaseen voi neuloa myös erillisen vuorin, kuten tässä lapasessa on.

Oikeanpuoleisen kuvan parilapaseen on neulottu myös peukalo. Muista tehdä peukalosta riittävän iso kahdelle!

Parilapanen - kaksi kättä yhteen


Eläinrakas ystäväsi

Siililapaset

siili   siilit_ylhaalta

Eläinrakas ystäväsi ilahtuisi varmasti näistä söpöistä siililapasista.

Siililapasia varten on neulottu tavalliset lapaset kahdella erivärisellä langalla yhtä aikaa, jolloin on saatu elävä pinta. Siilin piikit ovat ommeltua ryijynukkaa ja silmät on kirjottu villalangalla.

Mihin muuhun voisit käyttää ryijynukkaa?

Lapasten neuleohjeita

Ryijynukan ompeleminen


Muodikas kaverisi

Kääntökintaat

kaantolapaset

Muotitietoinen ystäväsi pitäisi näistä muuntuvista kintaista!

Kintaat ovat kaksipuoleiset, toinen puoli on tekoturkista ja toinen fleeceä. Voit käyttää päällä kumpaa puolta haluat, ja vaihdella puolta mielialasi tai muun vaatetuksesi mukaan. Kintaat valmistuvat nopeasti ja helposti kangastilkuista, reunan voit huolitella saumurilla ja rullata piiloon. Valitse materiaalit ja värit trendien mukaan.

 
«Käsineitä-aloitussivulle

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!