Sallan kolmiohuivi on edestakais- eli aina-oikein-neulosta.

Sallan kolmiohuivi on edestakais- eli aina-oikein-neulosta.

Kolmio on yksi geometrisistä peruskuvioista ja huivien muotonakin ikiaikainen

KOLMIOHUIVIN NEULOMINEN

kolmiohuivi
Miten neuloisit kolmion? Mistä aloitat? Kolmio syntyy joko lisäyksin tai kavennuksin tai sekä lisäyksin että kavennuksin!

kolmio
Kolmiohuivin voi aloittaa takaa, kärjestä. Yhden silmukan lisäys esim. aina kerroksen alussa. Kun lisäyksen tekee 1-2 silmukan päähän reunasta, tulee reunasta tasainen.


Baktus-huivi?
Norjalaisen Thorbjørn Egnerin lastenkirjassa 1940-luvulta ovat ns. Baktus-huivin juuret. Kysessä on siinäkin kolmiohuivi. Kirjan kuivista päätellen kooltaan ja muodoltaan tuon tapainen kuin Siinalla viereisessä kuvassa.

baktus-huivi
Siinan Baktus-huivi on neulottu alpakkalangasta ainaoikein neuloksena - kolmion etukärjissä isot trasselitupsut. Aloitus on on etukärjestä, lisäys toisella reunalla jo 4. kerros. Keskikohdalta samoin joka 4. krs:lla kavennus. Katso kaaviosta neulomisohje


helmineule2helmineule
Ei ihan kolmio, mutta likimain! Pysyy paikoillaan pää reiässä! Neuloa voi suoralta sivulta kohti kärkeä ja kaventaa tai aloittaa kärjestä ja tehdä lisäyksiä.


"Suunnittelen kolmiohuivin, mutta piirrän ensin kaikki mahdolliset kolmiot!"
kolmioita
- No, ehkei sentään! Huivin  voi rakentaa kolmioilla niin monella tavalla kuin ikinä keksit! Ja mukana voi olla muitakin muotoja ja yhdistelmiä.


© 2023 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!