Toinen kulttuuri inspiroi - jo eletty tai uusi tuttavuus, kulttuuri, johon haluaisi tutustua laajemmin lähellä tai kaukana
ROHKEUTTA – KATSOA – NÄHDÄ – AJATELLA – TEHDÄ TOISIN
  • Tämän sivun näyttelyssä on Syventävien opintojen ryhmän töitä, teemana TOINEN KULTTUURI INSPIROI - jo eletty tai uusi tuttavuus, kulttuuri, johon haluaisi tutustua laajemmin lähellä tai kaukana.
    Ideat ja kokemukset toteutettiin samoilla työtavoilla kuin perusopintoryhmän työt. Teossarjoja syntyi esim. Australian ja Rooman matkoilta, uteliaisuudesta Kuna-intiaanien mola-töihin tai japanilaisen pelkistetyn muodon herättämistä innoituksista.
  • Näyttelyn toisella sivulla esitellään Perusopintoryhmän VÄRIÄ LUONNOSTA » -töitä, joissa lähtökohtana oli värihavaintoja luonnosta tai kasvivärjätyt materiaalit. Värien herättämät mielikuvat jokainen opiskelija toteutti kuvakudostekniikalla, ompelemalla ryijyjä sekä valmistamalla kirjonta- ja tilkkutyön. Töissä näkyy elämyksiä ja kokemuksia Lapin vaelluspäiväkirjasta, saariston luonnosta, Irlanninmereltä löydetystä medusasta tai itsevärjättyjen lankojen tuomasta ilosta.
  • Kuvakudos kehyksissä on yksi vanhimpia käsityötekniikoita ja työtapa antaa monia mahdollisuuksia suunnitella ja kokeilla omia ideoita myös kolmiulotteisiin töihin. Sekä kehyskudonta että ryijyn valmistus ompelemalla tai kirjonta ei rajoita paikkaa eikä aikaa, ei sido työvälineisiin, vaan antaa mahdollisuuden istua vaikka rantakalliolla syystuulia kuuntelemassa.
    - Kaikki työt tehtiin vastaamaan kansainvälisten minitekstiilien mittoja eli töiden koko on korkeintaan (20 x 20 x 20) cm.
    - Saman aiheen toteutus eri työtavoilla antoi uusia ulottuvuuksia kokea materiaalien toimivuutta ja omia taitoja. Jokainen löysi omia vahvuuksiaan ja haasteitaan, kasvoi rohkeus nähdä ja kokea uutta.

Klikkaa kuvia, etene nuolilla – ja nauti! (F11-näppäimillä pääset kokonäyttötilaan.)


Näyttelyn ensiesiintyminen oli Valkeakoski-opistolla 11.-28.9.2005.


Maarit Humalajärvi
tekstiilityön opettaja, Valkeakoski-opisto
Ryhmien ohjaus, teksti ja kuvat (ao. tekijöiden antamilla luvilla)
KOKEILEVAT KÄSITYÖILMAISURYHMÄT 2005

Valkeakoski-opistossa järjestetään aikuisten käsityön taiteen perusopetusta. Syksyllä 2003 aloitettiin laajan oppimäärän mukaiset perus- ja syventävät opinnot. Tavoitteena on tarjota opiskelijalle mahdollisuus osallistua monipuoliseen, suunnitelmalliseen, pitkäjänteiseen ja luovaa ilmaisua korostavaan käsityön opetukseen.


Julkaisun toteutus: Pirjo Sinervo

© 2023 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!