Turistien suosimia nähtävyyksiä Lontoossa:
- Tower of London
- Buckingham Palace (kuningattaren huusholli)
- Big Ben (se kello)
- Westminster Abbey (kruunajaiset ym. kunkkujen juhlat järjestetään täällä)
- Houses of Parliament (parlamentin kokoontumispaikka)
- Harrods (shoppailupaikka)
- Trafalgar Square (Nelson-patsas)
- Piccadilly Circus (Eros-patsas)
- Leicester Square (Chaplin-patsas)
- Covent Garden (tori, jossa mm. käsitöitä)
- Oxo Tower Wharf (käsityöliikkeitä, esim. Anne Kyyrä Quinn's shop!)
- Portobello Road (antiikkia ja kirppistavaraa)
- Hyde Park (lenkkeilypaikka)
- Oxford Street (shoppailukatu)
jne jne

Perusturistin ohjelmaan kuuluu myös yksi musikaali. Me valitsimme Queenin musiikkiin perustuvan musikaalin "We will rock you"


Museoita riittää joka lähtöön. Seuraavista museoista löytyy tekstiileistä kiinnostuneille paljon katsomista:

1. Victoria & Albert museo http://www.vam.ac.uk/ 
Erityisesti museon osastot Fashion Galleries (huone 40) ja Textiles (huoneet 96-99) ovat tutkimisen arvoisia. Museolla on muuten netissä oma mielenkiintoinen osastonsa tekstiileille: https://www.vam.ac.uk/collections/textiles 

2. Bristish museo http://www.thebritishmuseum.ac.uk/
Museon Afrikka- ja Amerikka-osastoilta löytyy paljon mielenkiintoisia tekstiilejä. myös Egypti-osaston muumioiden nauhoja on mielenkiintoista syynätä. Museon sivuilta muuten löytyy hyvää materiaalia siitä, miten museota ja sen aineistoja voi hyödyntää opetuksessa: http://www.thebritishmuseum.ac.uk/learning/schools_and_teachers/secondary.aspx  

3. Horniman museo http://www.horniman.ac.uk/
Museolla on laaja tekstiilikokoelma, josta vuosittain kootaan vaihtuvia näyttelyjä. Parhaillaan esillä oli Japanilaista tekstiiliperinnettä. 

Museoihin on yleensä ilmainen sisäänpääsy ja valokuvaaminen salamavalollakin on sallittua! Museot ovat myös mielenkiintoisia kirjavalikoimiensa takia.

Edellä mainitut museot ovat isoja. Jottei iske infoähky, kannattaa valita itseä kiinnostavat osastot ja nauttia niiden annista. Muutoin aika menee museon läpikävelyyn.Kävin Leenan kanssa Birminghamissa Knitting & Stitching Showssa, joka vastaa kooltaan ja tarjonnaltaan Tampereen käsityömessuja. Nykykäsityön trendit vaikuttavat olevan jossain määrin yleismaailmallisia. Efektilankojen ja kierrätysmateriaalin käyttö vaikuttivat tutuilta trendeiltä. Paperikankaan käyttö oli näyttävästi esillä, joka yleistynee myös Suomessa. Saimme Leenan kanssa paljon hyviä ideoita, miten paperikankaaseen voi yhdistää kirjontaa. Aikaisemmat paperikangaskokeilumme löytyvät täältä.

Kirjonta vaikutti olevan erityisen suosiossa. Brittiläistä kirjontaa voisi kuvata lyhyesti seuraavin sanoin: kerroksellisuus, veistoksellisuus ja taiteellisuus.Matkan pääkohde oli ETN-konferenssi. Konferenssiin osallistui noin 130 henkilää. Konferenssin teema oli Digital//Craft. Kutsutut puhujat käsittelivät konferenssin teemaa mm. seuraavista näkökulmista:
- Janne Kyttänen kertoi rapid prototyping -tekniikasta, jonka avulla tietotekniikalla suunnitellusta esineestä voidaan "tulostaa", tuottaa fyysinen kappale (proto) missä päin maailmaa hyvänsä.
- Rachel Wingfield kertoi responsiivisista tekstiileistä, esim. kuviota vaihtavat tapetit ja verhot.
- Philip Delamore kertoi digitaalisesta painannasta.
Lisäksi eri maiden osanottajat esittelivät projektejaan ja järjestäjään periaatteella 10 kuvaa = 10 minuuttia.
Konferenssin aikana TEXERE-järjestä piti kokouksen, jossa se virallisesti liitettiin ETN:n alaosastoksi (working committee). Taisinpa lupautua TEXERE:n www-vastaavaksi...
Lisätietoa ETN:sta saat sivuilta http://www.etn-net.org/.Tämä oli viides kerta kun kävin Lontoossa. Ensimmäisestä käynnistä on jo yli 22 vuotta. 
Vasemmanpuoleinen kuva on otettu vuonna 1985 ja oikeanpuoleinen kuva 22 vuotta myöhemmin.
Mikä on muuttunut? Lontoo ja Beefeatersit ovat aivan entisensä näköisiä. 
Kuvan naishenkilökään ei ole paljon muuttunut ... kun kuva on tarpeeksi epätarkka ;) 

2007

© 2021 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!