Ohje oikeakätiselle »


Silmukointi tarkoittaa silmukkareunojen väliin ompelemalla tehtävää kerrosta.

Silmukointi tehdään neuleen kerrosten suuntaisesti. Yhdistettävien reunojen silmukat ovat puikoilla tai langoilla ja edetään vaakasuunnassa vuoropistoin silmukasta toiseen alla olevien kuvien osoittamalla tavalla.

Silmukointi korvaa samalla myös silmukoiden päättämisen, jota ei tässä yhteydessä tehdä erikseen ollenkaan.Silmukointi sopii kerrosten suuntaisiin saumoihin, esim. olkasaumaan, sukkien kärkiin jne. Silmukoimalla voidaan kiinnittään myös esim. tasku neulevaatteen päälle tai sulkea tasorakenne kuten esim. hiuspannan päät toisiinsa.

Silmukointi suoraan puikoilta ompelemalla, vasenkätinen

Tämä silmukointitapa on varsin hankala ja vaativa. Siinä ommellaan neulalla ja neuleen langassa yhdistettävien neulosreunojen väliin yksi kerros. Ks. toinen helpompi tapa:  Silmukointi apureunojen takaa

yhdit_silmukoiden1-vasen

Neulereunojen silmukoiminen on alkamassa. Puikoilla olevat kappaleiden silmukkareunat asetetaan vastakkain ja niiden väliin ommellaan neulalla yksi neuloksen kerrosta vastaava kerros silmukoita. Kuvassa ensimmäinen silmukka (punainen) on ommeltu valmiiksi. Ommellessa seurataan kerrosten rakennetta. Se kertoo ompelijalle mistä suunnasta neula on vietävä silmukkoihin ja mistä tuotava ulos.

yhdit_silmukoiden2-vasen

Silmukoimalla syntyy yksi neulekerros, joka asettuu neuleeseen siitä mitenkään erottumatta, kun se tehdään neuleen langalla.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tekijänoikeudet Punomo Networks Oy © 2020: Ammattikäyttöön tarvitset lisenssin »