Kun oppilaat saavat pienen mutta kovan työn takana olevan nyssäkän tehtyä ensin ketjusilmukoin ja sitten yleensä vielä kiintein silmukoin, pitäisi pienillä virkatuilla rippusilla tehdä jotain...

Alla on kuvia ryhmän virkkausten yhdistämisestä kokonaisuudeksi oppilaiden omaan luokkaan ja koulun evakuointipuun (joka luokalla oma!) runkoon. Samaa ideaa voisi ehkä käyttää myös neulonnassa. Tällöin oppilas tekee sen, mitä saa aikaiseksi esim. kolmessa tunnissa, eikä kenelläkään jää työ varsinaisesti kesken. Aika on välillä kortilla, kun tasapainottelee OPS:n tavoitteiden ja oppilaiden jaksamisen välissä. Lisäksi osien yhteensovitus voidaan tehdä suunnitteluharjoituksena: Oppilaat kuvailevat, miten yhdessä valitut värit sijoittuvat kokonaisuudessa, ja ope piirtää luonnosta, joka näkyy kaikille dokumenttikameralla. Huonona puolena on se, että pikkuharjoitusten yhdistäminen jää opettajalle. Mutta helppoahan sitä on tehdä nojatuolissa vaikka lempisarjaa katsoessaan!

Tässä juuriripustettu virkkausgraffiti kyseisen luokan evakuointipuuhun kiinnitettynä. Ei muuten tarvitse käydä näitä syksyllä poistamassa - nuorisolla on aina sellaista repimisenintoa!

Tässä on suunnitelma ja lopputulos. Muutama edellisen työn jo tehnyt oppilas suunnitteli "mihin" ja "millaisen". Huh, just sopi pipo kaiuttimelle oman open pöydällä!

Lisään tänne loppuun vielä kuvaa iloisista (ja tunnistamattomista) saattojoukoista...

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!