SISÄLTÖ

  1. Ohjeita etäopetukseen
  2. Ohje oppilaille materiaalien ja tarvikkeiden selvitykseen
  3. Linkkejä käsityön etäopetuksen valmiisiin ideoihin

1. TIETOA OPETTAJALLE TEHTÄVISTÄ

Tässä paketissa on kolme erilaista käsityötuotetta, jotka on suunniteltu valmistettavaksi käsityön etäopetuksen aikana. Tuotteet ovat laatikko kananmunakennoista, huolinukke ja kehys oksista. Tuotteet voi toteuttaa myös käsityön lähiopetuksessa. Tuotteiden suunnittelussa on otettu huomioon se, että kaikilla oppilailla ei ole saatavilla samanlaisia materiaaleja kuin kouluissa on saatavilla.

Jokaisessa työssä on yksityiskohtaisia ohjeita, joiden mukaan ne voidaan valmistaan. Opettaja voi eriyttää opetetusta oppilaiden taitotason mukaan. Ohjeista voi antaa edistyneemmille oppilaille ensimmäisen tavoite- ja tarvikeluettelo sivun sekä viimeiset raportointi- ja arviointisivut. oppilaille, jotka tarvitsevat enemmän tukea työskentelyyn, annetaan myös valmistusohjesivut.

Haastetta etäopetukseen voi lisätä antamalle oppilaille suunnitteluohjeen käsityötuotteesta. Oppilas tuottaa visuaalisen suunnitelmakuvan samasta tuotteesta, mutta suunnitelmassa käytetään niitä materiaaleja, joita koulun käsityötunneilla on käytettävissä. Tavoitteena on, että oppilas ymmärtää eri oppimisympäristöjen merkityksen sekä käytettävissä olevien materiaalien ja työvälineiden merkityksen tuotteen valmistuksessa.

LINKIT OHJEISIIN


2. OHJE OPPILAILLE MATERIAALIEN JA TARVIKKEIDEN SELVITYKSEEN

Tässä on ohjeet selvityslistasta, jonka oppilaat tekevät opettajalle kotoa löytyvistä materiaaleista ja tarvikkeista. Listassa on ohjeet oppilaille sekä pehmeiden että kovien materiaalien ja välineiden selvittämiseen. Listan avulla opettaja pyrkii selvittämään sen käsityön, jonka hän voi etäopiskelun aikana valmistaa.


3. LINKKEJÄ KÄSITYÖN ETÄOPETUKSEN VALMIISIIN IDEOIHIN


Tekijäryhmä: Käsityönopettajaopiskelijat Sirke Reiman, Moona Tevilin ja Seija Kumlin-Seppälä

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!