Meilläkotona.fi:stä poimittua

"Moni ei tiedäkään, miten tunteellinen ja terapeuttinen asia käsityöt ovat. Tutkimusten mukaan pelkkä ajatus käsitöiden tekemisestä voimauttaa", kertoo käsityötieteen professori Sinikka Pöllänen.

Aistit hommiin 
Olemme kehollisia olentoja, ja saamme mielihyvää materiaalien tunnusta, väreistä ja ihan siitäkin, että hallitsemme kehoamme. Keskeneräisenkin työn hypistely tuntuu hyvältä – ja syystä.

Kohtaa tunteet 
– Moni ei tiedäkään, miten tunteellinen ja terapeuttinen asia käsityöt ovat. Tutkimusten mukaan pelkkä ajatus käsitöiden tekemisestä voimauttaa, kertoo käsityötieteen professori Sinikka Pöllänen Itä-Suomen yliopistosta.

Opi paremmin 
Kun kädet askartelevat tutun puuhan parissa, keskittyminen tehostuu.
– Sormilla näpräily parantaa oppimista tuomalla kuuntelemiseen rentoutta, kertoo Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Minna Huotilainen.
Käsitöitä tehdessä kaikki aivojen osa-alueet aktivoituvat. Kädellä, ja etenkin peukalolla, on iso edustus aivoissa.

Meditaatio puikoilla
Stressaavassa arjessa korostuu palautumisen merkitys. Ajatustyötä tekevälle pötköttely ei palauta yhtä hyvin kuin aktiivinen tekeminen. Mieli vapautuu, kun keho toistaa tuttua ja aika yksinkertaista asiaa.

Moka on lahja
Jos ei koskaan epäonnistu, onko haastanut itseään tarpeeksi? Kutimen avulla voi turvallisesti opetella sietämään virheitänsä, sillä työn voi aina purkaa.

Lue koko artikkeli meillakotona.fi/artikkelit/nain-hyodyt-kasitoista

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!