SYKSYLLÄ 2020 JÄRJESTETYT WEBINAARIT

Tutki listaa ja katso mitä tallenteita on tarjolla
- ne ovat punaisella tekstillä:

Kässää etänä! Osa I:
Kokemuksia ja hyviä käytäntöjä -webinaari

Miten käsityötä opetetaan ja opiskellaan etänä? Tule pohtimaan ja keskustelemaan etäkässän  kokemuksista, hyvistä käytännöistä ja kehittämistarpeista ilmaiseen webinaariin. Tapahtuma on suunnattu eri koulutusasteilla käsityötä opettaville sekä käsityön opettajaopiskelijoille. Asiantuntija-alustukset:

  • Eeva Rasa, opettaja, Stadin ammatti- ja aikuisopisto: Tekstiili- ja muotialaa etänä
  • Kati Sormunen, tutkijatohtori ja Innokas-verkoston koordinaattori, Helsingin yliopisto:
    Keksimisen pedagogiikkaa ONLINE – Yhteisöllisen maker-kurssin toteuttaminen verkossa

Katso webinaarin I osan videotallenteet

Kässää etänä! Osa II:
Tulevaisuuden visioita -webinaari

Kootaan ensimmäisessä osassa esiin nousseita näkökulmia ja visioidaan tulevaisuuden etäkässää.

Miten käsityötä opetetaan ja opiskellaan etänä nyt ja tulevaisuudessa? Tule kuulemaan kokemuksia korona-ajan käsityönopetuksesta ja visiomaan tulevaisuuden etäkässää ilmaiseen webinaariin 24.11.2020 klo 15.00–18.00.

Webinaarin keskusteluun johdattelevat asiantuntija-alustukset:
- Avaus webinaarityöskentelyyn: Koonti Kässää etänä I -webinaarista
- Johanna Säilä, vuoden 2020 käsityönopettaja, Puolalan koulu: Esimerkkejä käsityön etäopetuksesta 5.–7. luokilla
- Pekka Österberg, käsityönopettajaopiskelija, Helsingin yliopisto: Opettajien kokemuksia digitaalisen oppimateriaalin käytöstä – videotutoriaalit käsityötekniikoiden opetuksessa

Lisätietoja: Sirpa Kokko, Anna Kouhia & Kaiju Kangas, Helsingin yliopisto etunimi.sukunimi[at]helsinki.fi Facebook: https://fb.me/e/3aXvoeb5D

Katso webinaarin II osan tallenteet:

Reitti vastuulliseen vaatekaappiin: Stop-merkkejä ja tienviittoja.

Yliopistonlehtori Tarja Kröger tarjoaa tämän webinaarin ja se on aiheeltaan sopiva ihan kaikille. Luennoitsija aloittaa ottamalle esille asioita, jotka ovat saaneet hänet pysähtymään ja miettimään vaatekaapin sisällön vastuullisuutta. ”Stop-merkkien” jälkeen luennoitsija ”pystyttää tienviittoja”, joiden avulla on löytänyt lähemmäksi vastuullista vaatekaappia.
- Webinaari on nähtävissä täällä tallenteena >>

Virkkausta kansainvälisissä ympyröissä ja vinkkejä käsityövideoiden kuvaamiseen

Virkkaustubettaja Tuula Kyrölä kertoo kansainvälisesti suositun YouTube-kanavansa Crochet and Knitting with Tuula Maaria synnystä ja kasvusta. Hän antaa vinkkejä käsityövideoitten kuvaamiseen ilman erikoisvälineistöä sekä kertoo kokemuksistaan käsitöitten kansainvälisessä somemaailmassa.

Katso webinaarin tallenteet (vain lisenssinhaltijoille):

Innostu Punomosta! - katsaus sivustoon

Käsityö verkossa ry:n Paula Niskasaari - uusi määräaikainen assistenttimme - ja Punomon uutiskirjeiden toimittaja käsityöopettajaopiskelija Inki Kettupuro vievät meidät matkalle Punomoon ja pohdiskelevat yhdessä sisältöjä keskenään keskustellen.
Tutustu heidän opastuksellaan, uusin silmin, runsaaseen tarjontaan ja siihen miten sisältöjä Punomosta kannattaa hakea. Opi käyttämään myös uutta Omat suosikit -ominaisuutta!
- Webinaarista on tulossa tallenne Punomon sivustoon.

Pellavaliina ja Tampellan damasti 1859-1977 -kirjan tekijä esittelee teosta ja kertoo aiheesta

Käsityötieteen yliopistonlehtori Päivi Fernström, toinen kirjan tekijöistä esittelee tänä vuonna Suomen museoliiton Vuoden parhaaksi museojulkaisuksi valittua kirjaa ja kertoo aiheesta.
”Pellavaliina on kaunis julkaisu, jonka upea kansi houkuttelee tarttumaan teokseen. Kirja antaa kattavan kuvan pellavadamastin historiasta, Suomen ainoan pellavatehtaan historiasta, liinojen kuvioaiheista, käytöstä ja hoidosta. Runsas ja laadukas kuvitus tukee hienosti sisältöä”, museopalkintolautakunta kuvaa palkinnon perusteluissa. Lue koko Museopalkintolautakunnan tiedote

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!