Yhteisöllinen tekstiilitaideteos on hyvä työ käsityötunneille ryhmäytymiseen, koska kokonsa puolesta ryhmän jokaisen jäsenen työpanos on tärkeä ja taidot riittävät osallistumiseen. Työ sopii myös toteutettavaksi lukuvuoden ensimmäisille tai viimeisille tunneille Suomen sääolosuhteiden ollessa silloin mahdollisesti miellyttävimmät. Tekemisen iloa!

Suunnittelu: Suunnittelussa voi hyödyntää luovasti erilaisia yhteisöllisen suunnittelun menetelmiä. Tässä tapauksessa suunnittelu oli oppilaslähtöistä sekä materiaalilähtöistä, koska koululla oli runsaasti hyödynnettäviä puuvillamatonkuteita. Suunnittelussa tulee huomioida myös paikka, jonne teos tulee sekä teoksen koko. Käytettävissä oleva aika on tarpeen tietää suunniteluvaiheessa, että teoksesta tulee toteutettava eikä se uhkaa jäädä kesken.

Materiaalit: Materiaalina kannattaa hyödyntää kaikkea jo olemassa olevaa, esimerkiksi jämälankoja, matonkuteita ja kangastilkkuja hyvin vapaasti ja luovasti. Tässä teoksessa on käytetty jo käsityöluokasta löytyviä matonkuteita. Teoksen äärelle kannattaa varata myös useammat sakset ja muita tykötarpeita.

Tekniikka: Teos on valmistettu punomalla. Tekniikkana voisi olla esimerkiksi lankatyön menetelmät tai ryijysolmut.

Aika: Teoksen toteutus kesti kaksi tuntia.

Kuvassa materiaalikokeiluja.

Valmis teos.

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!