Saanko käyttää Punomoa ilmaiseksi?

Punomoa saa käyttää ilmaiseksi omaan harrastuskäyttöön. Vaikka sivuillemme ja moniin ohjeisiin on vapaa pääsy, ei avointakaan sisältöä saa käyttää palkkatyössä (opetus, yritystoiminta, ohjaaminen, suunnittelu, jne) ilman lisenssiä. Punomon sisältöä voisi siis verrata tekijänoikeuden suojaamaan musiikkiin, jota ei saa käyttää julkisissa tiloissa ilman Teostomaksua.

Paljonko lisenssi maksaa? 

Punomolisenssi hinnasto

Taulukossa ovat lisenssien hinnat (1.8.2021 alkaen) eri käyttäjämäärille. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%.

Opettajakohtainen Punomo-lisenssi maksaa siis vain noin yhden oppikirjan verran vuodessa. Lisenssitilauksen ensimmäinen jakso laskutetaan muutaman päivän sisällä tilauksen tekemisestä, ja tilaus on voimassa joko 1 tai 3 vuotta. Lisensseistä saatavat tulot käytetään sivuston ylläpitoon ja kehittämiseen. 

Ensimmäinen tilausjakso laskutetaan samalla, kun käyttäjäoikeudet annetaan. Tilausjakso on joko yksi tai kolme vuotta. Uusi tilausjakso alkaa edellisen päätyttyä ilman uutta tilausta, ellei asiakas muuta ilmoita. Uusi jakso laskutetaan sen lukukauden alkaessa jonka aikana voimassaoloaika on päättymässä. 

Laskutusta hoitaa Punomo Networks Oy. Jos tilaus irtisanotaan laskutuksen jo tapahduttua, peritään käsittelykuluja 25 euroa + alv 24%. Ropocapital−laskutuspalvelu perii erikseen maksumuistutuksista aiheutuvat kulut. Kun uusi laskutuskausi on lähestymässä, yhteyshenkilö/käyttäjä saa tiedon laskutuskauden vaihtumisesta sähköpostilla.

Käsityön pää- ja sivuaineopiskelijoille lisenssi on ilmainen koko opintojen ajan! Tutustu lisenssiin ja sen tilaamiseen tästä.

Mistä lisenssin voi saada?

Täytä tiedot verkkotilauslomakkeelle ja lähetä tilaus. Käyttäjäoikeudet luodaan muutaman päivän sisällä tilauksesta, ja tästä saat tiedon sähköpostiisi. Tarvittaessa voit tehdä tilauksen myös tilauslomakkeella (docx / pdf), jonka voi palauttaa täytettynä sähköpostilla info(at)punomo.fi.

Milloin tarvitsen lisenssin?

Kuten ensimmäisestä kysymyksestä käy ilmi, kaikkien Punomosta löytyvien sisältöjen, kuten työohjeiden ja ideoiden käyttö opetus-, koulutus- tai ohjaustoiminnassa tai opetuksen ja oppimateriaalien valmistelussa edellyttää, että käyttäjällä on voimassa oleva opetuslisenssi. Myös yritystoimintaan liittyvään käyttöön tulee hankkia lisenssi. Toisin sanoen, jos sivuston käyttäminen palkkatyössä ilman lisenssiä on laitonta. Punomon avointa sisältöä saa käyttää vapaasti yksityiskäyttöön. Alan tutkimuskäyttöön tulee pyytää Käsityö verkossa ry:n hallituksen lupa. 

Mitä palveluja saan käyttööni?

Punomo.fi on laajin käsityötiedon kokonaisuus Suomessa ja sen asiantuntevan sisällön tekijät ovat käsityön opettajia, tutkijoita, kouluttajia ja opettajaksi opiskelevia. Sisältö tuotetaan vapaaehtoisvoimin, yhteisöllisyyden ja jakamisen periaattein. Sivuston sisältö kattaa käsityön aihealueet alkaen ideoinnista ja suunnittelusta ja jatkaen pehmeiden ja kovien materiaalien tekniikoiden kautta käsityökulttuuriin, pedagogiikkaan ja teoriaan. Lisäksi Punomossa on kasapäin työohjeita ja ideoita käsitöihin.

Opetuslisenssin haltijana voit hyödyntää sivustoa sekä lähi- että etäopetuksessa. Voit ohjata oppilaasi etsimään tietoa itsenäisesti sivustolta, tai valita valmista materiaalia opetuksensa tueksi Punomon laajasta tarjonnasta. Voit helpottaa työsi suunnittelua luomalla suosikkilistoja ja laatimalla artikkeleita omaan käyttöösi. Lisäksi Punomossa on yleisö valmiina, mikäli haluat julkaista tekemiäsi materiaaleja myös muiden opettajien käyttöön. Myös oppilaasi voivat luoda oman Punomo-tilin ja luoda tililleen suosikkilistoja. 

Kun lisenssi tilataan usealle henkilölle, kuinka monta tunnusta saamme käyttöömme?

Lisenssi voi olla opettaja- tai kouluttajakohtainen tai työyhteisökohtainen . 1-5 käyttäjän tilauksissa jokainen lisenssikäyttäjä saa lisäksi oikeuden sivuston sisältöä hallinnoivan Käsityö verkossa ry:n jäsenyyteen. Jäsenet pääsevät käsityön opetuksen aktiiviselle sähköpostilistalle ja voivat olla suoraan vaikuttamassa sivuston sisältöjen kehittämiseen. Työyhteisökohtaisessa lisenssissä jäsenyysoikeus tulee yhdelle käyttäjälle, mutta sähköpostilistalle voi lisätä myös muita samassa yhteisössä työskenteleviä henkilöitä. 

Onko opetuslisenssini voimassa?

Voit tarkistaa tiedon listasta: opetuslisenssien tilaustiedot, k-2023

En löytänyt tältä sivulta vastausta, mitä teen?

Laita sähköpostia info(at)punomo.fi tai soita 044 352 4170.

Jos haluat esitellä Punomon toimintaa esimerkiksi esihenkilöllesi, lataa Punomosta ja lisenssistä kertova esite tästä.