patakinnas1

Paksuhkosta puuvillalangasta kaksinkertaiseksi neulottu patakinnas - se on hyvin kuumalta eristävä, sillä on hyvä tarttua patoihin ja vateihin

patakinnas2

Kun neulot kintaasta niin suurikokoisen, että se mahtuu perheen isokätisimmälle, kaikki muutkin voivat sitä hyvin käyttää, sillä neulos myötäilee käden otteita todella joustavasti, paremmin kuin kankaasta ommeltu versio!

SUUNNITTELU
Satsaa visuaaliseen suunnitteluun, siis siihen miltä patakinnas näyttää! Tee kintaansa käyttäjänsä näköinen - onpa tämä hyvä lahjaideakin! Tai tee siitä hauska, erikoinen, yllättävä... Toki myös yksinkertainen ja pelkistetty muotoilu on aina varma ratkaisu.

NEULOMINEN
Neulo patakinnas kuten lapanen, mutta tee peukalo kaikilla kahden vierekkäisen puikon silmukoilla.

Aloita varresta:
Kuvan patakintaan suussa on ensin ainaoikeinneulosta (lila) eli vuorotellen kerros oikein, kerros nurin suljettuna neuloksena. Sitten varsi - reilun pitkä! - jatkuu sileänä (beige) peukalonhankaan asti, koko ajan samalla silmukkamäärällä.

Peukalon kohta:

patakinnas-peukalosilmukat2

patakinnas-peukalosilmukat

Nosta kahden vierekkäisen puikon silmukat langalle odottamaan ja luo niiden tilalle sama määrä silmukoita, jälleen kahdelle puikolle.

Yläkämmen ja kärki:
Jatka sileää kunnes pikkusormi peittyy kunnolla. Tee kärkeen nauhakavennus.  Sädekavennuskin sopii aivan hyvin.

Peukalo:
siirrä langalla odottavat silmukat takaisin puikoille ja poimi myös aukon yläreunasta silmukat puikoille. Neulo sileää kunnes peukalo peittyy suunnilleen kynnen alareunaan asti. Kavenna kärki kuten kämmenosassakin.

Kaksinkertainen rakenne:
Poimi varrensuusta silmukat uudelleen neljälle puikolle ja toista kaikki vaiheet varresta kärkeen ja peukaloon aivan kuten edellä.

patakinnas-auki2

patakinnas-auki

Patakinnas valmiiksi neulottuna. Kirjoneulospilkutusta ja kämmenselässä ketunnaamakuva pistoin, neulosta jäljitellen, ommeltuna.

patakinnas-uunissa

Matilda, 13 v. ottaa paistosta uunista ja hyvin sujuu hennollakin kädellä. Ja voisihan kintaita olla kaksikin, molemmissa käsissä...

patakinnas-kasari

Sama kinnas Matildan isän kädessä. Hän sanoo omistavansa lapionkäyttäjän kädet. Patakinnas onkin mitoitettu hänen kokonsa mukaan.

Kuviot näkyvissä vai ei? 

Kinnas on kaksinkertaisen rakenteensa ansiosta kääntökinnas. Jos teet kuviointia tämän sivun esimerkin tyyliin, kinnasta voi käyttää kuviopuoli näkyvissä tai sitten kuviot piilossa, yksivärinen puoli oikeana puolena

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

© 2022 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!