Kaavat haltuun.pdf »

Oppimateriaalin esittely:
Vaatteiden kaavoitus on kiinnostanut minua pitkään. Nyt opettajaksi opiskellessa olen alkanut pohtimaan, miten kaavoitusta voi opettaa siten, että se olisi mahdollisimman selkeää.

Kaavojen hahmotus tuntuu olevan useimmille peruskoulun oppilaille hankalaa. Hihat ja miehusta voivat mennä sekaisin, eikä oppilailla ole välttämättä selkeää kuvaa mistä vartalon mitoista kaava koostuu. Kaavoitus ja kaavojen ymmärtäminen vaatiikin hyvää avaruudellista hahmotuskykyä, koska vartalo on kolmiulotteinen, mutta kaavat ovat kaksiulotteisia.

Oppimateriaali on tiivis internet‐opetuspaketti 7‐luokkalaisille kauluspaidan kaavoituksesta. Toki sitä voivat muunkin ikäiset käyttää. Koska peruskoulun käsityöntunneilla on harvoin aikaa alkaa piirtämään kaavoja alusta asti, oppimateriaalissani painopiste on valmiskaavoissa. Oppilaan on tarkoitus ymmärtää mitkä vartalon mitat ovat tärkeitä paitapuseron valmiskaavan valinnan kannalta, miten valitaan oikean kokoinen kaava ja miten kyseiset mitat sijoittuvat kaavalle. Oppimateriaalia voi käyttää opettamiseen, itseopiskeluun ja muistin virkistämiseen.

Toivottavasti oppimateriaali tulee käyttöön ja tarpeeseen! Muistathan kuitenkin, että minulla on tekijänoikeudet kuviin ja niitä ei saa kopioida ilman minun lupaani, eikä opetuspakettia saa muokata tai jatkokäsitellä.

Ystävällisin terveisin Anna Vesamäki

 

© 2023 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!