Ennen solmittiin maitopusseista kylppärimattoja. Nyt ommellaan käytetyistä kahvipusseista ostoskasseja. Kahvipusseista valmistettu kassi on vuoritettuna kestävä ja helppo puhdistaa pyyhkäisemällä. Kassi on myös kätevä kesähelteellä pakasteiden kuljettamiseen, sillä kahvipussin pinta heijastaa pois auringonsäteet. Se on myös kannanotto kierrätykseen.

Huhutaan, että jopa presidentillä (2002) olisi tällainen kassi...

Kahvikassi-idea on levinnyt myös Saksaan. Erica Mullerilla (2002) on www-sivut www.coffeebag.de, joilla hän esittelee eri puolilta maailmaa saamistaan kahvipusseista ommeltuja kahvila-, kylmä- ja rantakasseja sekä teatteri- ja iltalaukkuja. Erica on nimennyt kassit suomalaisten naisten nimen mukaan, koska hän on saanut idean kahvikasseihin Suomesta, Parikkalan Kiipolan työtuvasta.

Kahvipussien hyödyntämisestä on kirjoitettu kirjakin. Kontio-Nikama, S. 2007: Kahvipussin uusi elämä.

Avaa tästä ohje: Ommeltu kahvikassi

kahvikassi

Ensimmäinen kahvikassini repesi raskaammasta kuormasta. Virhe oli, että käytin tuohon kassiin levyiksi avattuja kahvipusseja. Siitä viisastuneena käytän nykyisin kassin tekemiseen sivuista avaamattomia pusseja. Aukaisen pussit siis vain ylä- ja alareunasta, ja sivut jätän avaamatta. Toinen mahdollisuus on vahvistaa kassi ompelemalla siihen kangasvuori.

Kassin muodon ja koon voi suunnitella kantamusten mukaan.

Kuvia eri kokoisista kahvikasseista:

Finnish Coffee Bags

The brown bag is made of 16 coffee packings; hight 38 cm

The green bag is made of 12 coffee packings; hight 38 cm

The red bag is made of 4 coffee packings; hight 15 cm

The silver bag is made of 6 coffee packings; hight 15 cm

© 2021 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!