2014 Parasta Parasta palkinto Punomo.fi-sivustolle E Oppimiskeskus ry:n kilpailussa
2011 Punomo.fi:n käsityön verkkokaupat sai Retail Awards 2011 palkinnon vuoden verkkokauppana
2010 Tarja Kröger valittiin Tekstiiliopettajaliitto ry:n Vuoden tekstiiliopettajaksi
2009 Käspaikan Pirjo Sinervolle Tekstiilikulttuuriseuran palkinto
2007 OKKA-palkinto Käspaikan "äidille", Pirjo Sinervolle
2005 Helena Mantere valittiin Tekstiiliopettajaliitto ry:n Vuoden tekstiiliopettajaksi
2004 Pääministerin parhaat käytännöt kilpailu, koulutus ja oppiminen -sarja, I PALKINTO, järjestäjä Valtioneuvoston kanslia
2003 Sinikka Hovi valittiin Tekstiiliopettajaliitto ry:n Vuoden tekstiiliopettajaksi
2003 eSchola eLearning Awards -kilpailu, PALKINTO sijaluvulla IV-X, järjestäjä European Virtual School
2002 Verkko-opetuksen kehittämisen laatupalkinto (Käspaikka-nimellä), I PALKINTO, järjestäjät Opetusministeriö ja Opetushallitus
1999 Pirjo Sinervo valittiin Tekstiiliopettajaliitto ry:n Vuoden tekstiiliopettajaksi
1996 RoadAhead - kilpailu, II PALKINTO (Käsityön TietoBoxi-nimellä), järjestäjät Microsoft ja Opetushallitus

2014 Parasta Parasta palkinto Punomo.fi-sivustolle

voittokirja-perustelut
voittokirja-p

Raadin perusteluja:

Parasta Parasta -sarjan voittaja ilahdutti sisältötarjonnallaan

Parasta Parasta -sarjassa haettiin sellaista henkilöä, tahoa tai toimijaa, joka on erityisesti kunnostautunut hyvän oppimateriaalin, verkkokurssin, videoluennon tai muun vastaavan laadukkaan sisällön tuottajana tai tarjoajana. Sarjaan saattoi ilmoittautua itse tai ilmiantaa jonkun toisen tekemän laadukkaan materiaalin.

Sarjan voittajana palkittiin käsityösivusto Punomo.fi. Punomolla on pitkä historia, mutta se on edelleen aktiivinen, kasvava ja kehittyvä yhteisö. Palvelun suuret käyttäjämäärät viestivät hyödyllisyydestä ja sisällöntuottajien määrä innostuksesta. Punomossa on valtava määrä avoimesti lisensoitua ja rekisteröitymättä jaossa olevaa sisältöä ja yhteisö toimii esimerkkinä oppimateriaalin yhteistuotannosta. Palvelu yhdistää oppijat, harrastajat, opettajat ja oppilaitokset. Se myös kannustaa yrittäjyyteen tarjoamalla kauppapaikan itse tehdyille tuotteille. Punomo edustaa pitkän linjan yhteisöä, joka aktivoi, yhdistää ja innostaa sekä tarjoaa jatkuvuutta ja luotettavuutta sisältöjen ylläpitoon.

Tutustu myös Punomon vaiheisiin:
Käsityön TietoBoxista Punomoon 1996 -


2011 Punomo.fi:n käsityön verkkokaupat palkittiin vuoden verkkokauppana heti ensimmäisenä toimintavuonna! Kilpailun järjestäjinä olivat suomalaisen vähittäiskaupan toimijat.

Retail_logo_2011-p
(Punomo.fi:ssä oli verkkokauppatoimintaa vuoteen 2015 asti)


2007 OKKA-palkinto Käspaikan "äidille", Pirjo Sinervolle

Opettaja-lehti 5.10.2007:
■ Okka-säätiön hallitus jakoi tämän vuoden Okka-palkinnon lehtori Pirjo Sinervolle Turusta.
Palkintosumma on 2300 euroa. Sinervo sai palkinnon tunnustuksena tekstiilityön opetuksen kehittämisestä ja uudistamisesta. Hän on yhdistänyt käsityötä ja tietotekniikkaa vuodesta 1986 lähtien. Hän on Opetushallituksen virtuaalikouluun kuuluvan www-sivuston Käspaikka (www.kaspaikka.fi) luoja. Sivusto on perustettu 1996.
Lehtori Sinervo on aktiivinen kouluttaja ja hän on yhdistänyt käsityönopettajat koko maan kattavaan virtuaalioppimisympäristöön. 1999 Tekstiiliopettajaliitto valitsi hänet vuoden käsityönopettajaksi.

okka-palkinto
17.10.2007 Pirjo Sinervo on vastaanottanut Okka-palkinnon, jota ojentamassa olivat Okka-säätiöstä säätiönjohtaja Kimmo Harra ja hallituksen puheenjohtaja Kari Hannula

Pirjo Sinervo:
"Tämäkin palkinto on meille kaikille käspaikkalaisille, yhteisistä ansioista! Sen muistan kyllä ja olen nöyrä, vaikkakin toki samalla myös ylpeä kun saan olla Käspaikan kautta näin keulilla! - Kauniit kiitokset kaikille teille, jotka suosittelitte minua palkinnonsaajaksi! - Ja tietenkin kiitos kuuluu Turun opetustoimelle, TOP-keskukselle ja työkumppaneilleni siellä. Vain monenlaisten osaajien yhteistyönä voi jotain tällaista syntyä!"

okka-palkinto2
Tekstiiliopettajaliiton puheenjohtaja Tarja Latikka-Tennilän (vas.) kutsusta palkintoa juhlistettiin 17.10. pienellä joukolla illallisen merkeissä. Kuvassa vasemmalta: Tarja Latikka-Tennilä, Erja Syrjäläinen, Helena Mantere, Pirjo Sinervo ja Heljä Järnefelt. Mukana oli myös Turkka Sinervo, joka myös otti kuvan.


Käspaikan menestyksen tärkeä kulmakivi on ollut alusta alkaen tiivis ja hedelmällinen yhteistyö Tekstiiliopettajaliitto TOL ry:n kanssa

hedelmallinen_verkkoyhteistyo1
Menestyksestä onnitellen TOLin puheenjohtaja Marketta Kauhanen ojentaa tässä Turkka ja Pirjo Sinervolle yhteistyötä kuvaavan symbolin. Muistamishetki oli TAO-TOL Meriseminaarissa 2005, johon Sinervot osallistuivat kutsuvieraina.


Käspaikka sai I palkinnon 23.11.2004 Pääministerin parhaat käytännöt kilpailun koulutus ja oppiminen -sarjassa

Katso Käspaikka.fi esittelyvideot (SU & ENG)

voittajat-2004-paaministeri
delegaatio2
voittajat-2004
DSC08550
pjat-voittajat2004

 

Kilpailun järjestäjä:  Valtioneuvoston kanslia, Tietoyhteiskuntaohjelma
Osallistujia ko. sarjassa oli kaikkiaan 68

Ote kilpailutekstistä:
Käspaikka - käsityön virtuaaliluokat on valtakunnallinen verkkoyhteisö, joka yhdistää oppilaat, opiskelijat, opettajat ja alan tutkijat. Sen tavoitteena on tukea käsityö- ja muotoilualan uusimman tiedon jakamista ja saattaa se kaikkien ulottuville. Käspaikka-sivustossa on laaja valikoima opettajien ja opiskelijoiden tuottamaa materiaalia opetuksen ja harrastajien vapaaseen käyttöön. Käspaikka on edustava malli tavasta yhdistää useissa ja toisistaan eroavissa työyhteisöissä työskentelevät henkilöt, niin opettajat kuin oppilaat, toimivaksi yhteistyöverkostoksi. Käsityötiede ja tutkimus sekä alan opettajien koulutus ovat myös merkittävässä asemassa Käspaikassa, jossa yhdistyvät luontevasti teoria ja käytäntö.

Tuomariston lausunto:
"Käspaikka hyödyntää tutkittua tietoa opetuksessa ja perustuu vahvasti asiantuntijuuteen. Käden taitojen kehittäminen tietotekniikka hyödyntäen tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kehittää myös opetusta. Sivuston toteuttaminen perustuu selkeästi tarpeeseen ja se tarjoaa usein oppilaitoksen ainoalle opettajalle oman alan työyhteisön. Käytännönläheinen sivusto on toiminut pitkään koko ajan kehittyen ja tulee käsityksemme mukaan elämään myös jatkossa."


9.10.2003 KÄSPAIKKA - THE VIRTUAL CRAFT PLACE PALKITTIIN  GENEVESSÄ ELEARNING AWARDS KILPAILUSSA 10 PARHAAN JOUKOSSA

  • osallistujia oli kaikkiaan noin 600 ympäri Eurooppaa
  • kilpailun järjestivät EUN:n alainen ESchola ja EU:n komissio
  • tuloksena jakamaton sija sijaluvulla 4.-10.

kukatvoittajat-600logo_02
Palkintoseremonia on ohitse. Kuvassa Käspaikkaa edustamassa 1000 euron voittoshekin ja kukkien kanssa Turun TOP-keskuksen ja Käspaikka-virtuaalikouluhankkeen johtaja Turkka Sinervo ja Käspaikan koordinaattori Pirjo Sinervo. Onnittelijoina Opetushallituksen väkeä: vas. Tina Heino (producent), Ella Kiesi (Viestintä ja opetusteknologia yksikön päällikkö) ja nykyisin Cernissä työskentelevä Riitta Rinta-Filppula sekä oik. Leo Pahkin (ylitarkastaja).

Turun Sanomien artikkeli Käspaikasta 12.10.2003


KÄSPAIKKA-HANKKEELLE VERKKO-OPETUKSEN KEHITTÄMISEN LAATUPALKINTO 2002

17.4.2002 Käspaikka sai ITK-päivien avajaisissa Hämeenlinnassa arvostusta, kunniaa ja mainetta. Käspaikka-hankkeelle myönnettiin Opetusministeriön ja Opetushallituksen verkko-opetuksen kehittämisen laatupalkinto virtuaalikoulun sarjassa. Palkinto on erittäin merkittävä, sillä se on suurin kansallinen kunnianosoitus tieto- ja viestintätekniikan alalla opetuksen kentällä. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa, ja sen suuruus oli 5000 euroa.

diplomiITK palkitut
Palkinnon ottivat Hämeenlinnassa vastaan hankkeen koordinaattori Pirjo Sinervo (oik.), johtaja Turkka Sinervo ja tutkimuksen edustajana Tarja Kröger. Kuva: Helena Mantere

voitonmalja2002
Voitonmalja Käspaikalle! Sitä kohottamassa (vas.) Helena Mantere, Turkka Sinervo, Pirjo Sinervo, Sinikka Hovi ja Tarja Kröger. Kuva: Matti Sinko.

Laatupalkinnon perusteet

Laatupalkinnon arviointiraatina toimivat Tampereen yliopiston Digital Learning Lab ja Helsingin yliopiston Tieto- ja viestintätekniikan oppimiskeskus. Arviointiraati perehtyi ehdotuksiin kussakin sarjassa, virtuaalikoulut, virtuaaliammattikorkeakoulut ja virtuaaliyliopistot ja valitsi niistä jokaisesta kolme hanketta ehdolle palkinnon saajaksi. Lopullisen valinnan voittajiksi tekivät Opetusministeriön verkko-opetuksen työryhmät arviointiryhmän tekemien ehdotusten ja perustelujen pohjalta.

Laatupalkinnon perusteena ovat korkea laatu ja laajemmin levitettäväksi sopivat hyvät käytänteet, joita hankkeessa on kehitetty. Laatupalkinto myönnettiin kansallisia tavoitteita toteuttavalle verkko-opetuksen hankkeelle, joka on
* innovatiivinen
* sisällöllisesti korkeatasoinen ja aihevalinnaltaan tarkoituksenmukainen
* kansallisesti merkittävä
* opiskelijoiden ja opettajien kannalta hyödyllinen
* vakiinnutettavissa pysyväksi käytännöksi (ei pelkkä kokeiluprojekti)
* soveltuu hyväksi käytänteeksi, josta on laajemminkin hyötyä
* pedagogisesti perusteltu
* teknisesti toimiva
* teknologiavalinnat perusteltuja kohderyhmän ja sisällön kannalta
* taloudellisesti toimiva eli Käspaikka täyttää melkoiset kriteerit

Valitsijat korostivat Käspaikan vahvuutta siinä, että se on syntynyt tarpeeseen, spontaanisti, ja että se tavoittaa suuren joukon käsityön opettajia ja harrastajia, eli verkostoitumista arvostettiin.


Teksti: Helena Mantere ja Pirjo Sinervo

Tallenna

Tallenna

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!