WordPressin Mediakirjastoon ladattavan tiedoston maksimikoko on 200 Mt. Sen suurempia videotiedostojakaan ei sinne saa. Siksi videomme ladataan YouTubeen. Jos haluat tuoda julkaisuihin videoita, pyydä tunnukset Punomon kanavalle!

Tässä ohje videoiden upottamiseen YouTube-lohkon avulla. Jos videosi on esimerkiksi Vimeossa, toimi samalla tavalla mutta valitse Vimeo-lohko.

Kaksi työvaihetta:

  1. Avaa YouTube ja siellä Punomo.fi-sivusto. Valitse upotettava video ja kopioi sen jakolinkki leikepöydälle
  2. Avaa selaimen toiseen välilehteen julkaisuluonnoksesi Punomo.fi-sivustolla. Liitä videon jakolinkki julkaisuun YouTube-lohkon avulla

Tarkempi ohje

1.

Siirry YouTube-palvelussa Punomo.fi-sivustolle. Valitse upotettava video (tässä Pirtanauha) klikkaamalla videon kuvaa. Paina kuvan alla olevaa JAA-nuolisymbolia.

Näyttöön avautuvassa valikossa on linkki videoon. Kopioi se leikepöydälle.

2.

Siirry tekeillä olevaan WP-julkaisuusi. Etsi lohkoista YouTube. Jos sitä ei suoraan löydy lohkoluettelosta, kirjoita se Etsi-kenttään. Valitse lohko tuplaklikkaamalla kuvaketta.

Näyttöön tulee valikko videon osoitteen liittämiseksi. Sijoita linkki osoitekenttään ja paina Upota.

Video siirtyy julkaisuun.

Voit liittää videon myös tekstilinkkinä

Kopioi linkitettävän videon osoite kuten edellisen ohjeen kohdassa 1. neuvotaan.

Kirjoita teksti, joka kertoo videon sisällöstä, sisältää toimintakehotuksen tms. Maalaa kirjoittamasi teksti ja klikkaa sen jälkeen linkkisymbolia

Liitä linkki avautuvaan valikkoon. Valitse Open in new tab, jos haluat että video avautuu uuteen ikkunaan. Paina nuolisymbolia tai enteriä --> tekstilinkki on valmis.

Lopputulos näyttää tältä: Ohje pirtanauhan kutomiseen

© 2023 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!