Ostoksille | Tapahtumat | MUSEOT | Yhdistykset ja yhteisöt

Hae museota esimerkiksi paikkakunnan nimellä.

MuseoKuvausPaikkakunta
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Suomalaisen muotoilun valtakunnallinen erikoismuseo. Designmuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää muotoilua Suomessa ja kansainvälisissä kiertonäyttelyissä.
Helsinki
Suomen lelumuseo Hevosenkenkä
Näyttelykeskus Weegee, Ahertajantie 5, Espoo

Lelu- ja leikkikulttuurin erikoismuseo. Museon kokoelmanäyttelyssä tutustutaan suomalaisten lasten lelujen ja leikin historiaan 1800-luvun lopulta nykypäivään. 
Espoo
Forssan museo
Wahreninkatu 12, FORSSA

Tervetuloa Kirjavan Kankaan Kaupunkiin! Museo kertoo kuinka Forssan kehräämöstä sai alkunsa tehdaskylä, josta kasvoi kauppala ja myöhemmin kankaiden ja betonin kaupunki.
Forssa
Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä

Valtakunnallinen erikoismuseo suomalaisen käsityökulttuurin ja perinteen sekä tiedon ja taidon säilyttäjänä, hoitajana, tallentajana ja välittäjänä: edistää käsityön arvostusta ja tukee käsityöläisyyttä ammattina, harrastuksena ja taiteena sekä kannustaa luovaan yrittäjyyteen. 
Jyväskylä
Tyyne-Kerttu Virkki käsityömuseo ja säätiö
Kokoelmat Suomen käsityön museossa: Kauppakatu 25, Jyväskylä

Säätiö tukee ja edistää käsityökulttuuriin liittyvää opiskelua, pedagogiikkaa ja tutkimusta sekä järjestää tapahtumia ja luentoja sekä ylläpitää ja vaalii karjalaista kulttuuria.
Jyväskylä
ITE-museo
Pitkänsillankatu 28, Kokkola

ITE-museo on Kokkolan kaupungin ja Maaseudun Sivistysliiton ylläpitämä nykykansantaiteen museo. Sen päätehtävänä on suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen esitteleminen ja edistäminen. 
Kokkola
Museokeskus Vapriikki
Alaverstaanraitti 5, Tampere

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Vuosittain ohjelmistossa on kymmenkunta näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta tekniikkaan ja luonnontieteisiin.
Tampere
Luostarimäen käsityöläismuseo
Vartiovuorenkatu 2, Turku

Luostarinmäen museokortteli on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 Turun palossa. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan ja korttelin kujat, pihat ja kodit muodostavat ainutlaatuisen miljöön keskellä kaupunkia.
Turku
Kuralan kylämäki
Jaanintie 45, Turku

Kuralan Kylämäen maalaiskylän upeissa maisemissa voi ulkoilla ympäri vuoden ja eri tapahtumissa pääsee tutustumaan rakennuksiin ja 1950-luvun arkiseen elämänmenoon. Vapaa pääsy.
Turku
Turun linna
Linnankatu 80, Turku

Yli 700 vuotta vanha linna on Suomen hienoimpia nähtävyyksiä. Lukuisat näyttelyt, sisustetut tyylihuoneet ja tapahtumat esittelevät linnan historiaa ja menneitä aikoja.
Turku