Tehdään yhdessä asumukset Pikkumetsän asukkaille!


asumukset-pikkumetsan-asukkaille-2

POM2STN+KS Jaksosuunnitelma

Tehdään yhdessä asumukset Pikkumetsän asukkaille!

  • Jaksosuunnitelman aiheena on suunnitella ja toteuttaa kolmen hengen ryhmissä asumus Pikkumetsä-aapisen hahmoille.
  • Jakso on suunniteltu 1-2 -luokkalaisille toteutettavaksi ja siihen käytetään noin kuusi oppituntia ja niitä edeltävä kotitehtävä, tarvittaessa työskentelyyn voi varata enemmänkin aikaa.
  • Jaksosuunnitelmaa voi toteuttaa käsityön tunneilla tai esimerkiksi virittäytymisen, arvioinnin ja valmiilla töillä leikkimisen osalta äidinkielen tai muiden oppiaineiden tunneilla joustavasti.
    Pikkumetsä-aapisen hahmoja pyritään käyttämään oppilaille mielekkäänä lähtökohtana ja integroivana teemana käsityön ja äidinkielen opetuksen välille.
  • Jakso on monitieteistä integraatiota, jossa teemaa lähestytään eri oppiaineiden näkökulmista käsin (Collanus 2009). Hahmojen asuminen on avoin ongelma, jossa oppilaat pääsevät itse suunnittelemaan ja kokeilemaan mieleisiään ratkaisuja (materiaalien rajoissa), eikä oikeita ja vääriä ratkaisuja ole.
  • Tässä jaksosuunnitelmassa korostuvat keksivän ja kokeilevan käsityön lisäksi erityisesti oppilaiden oma ongelmanratkaisu, tuotteen suunnitteleminen ja ryhmätyöskentelytaitojen harjoittelu.

Avaa linkki suunnitelmaaan TÄSTÄ

Tekijät: Sini Hietamäki ja Sanna Tiusanen
Jyväskylän yliopisto, Opettajankoulutuslaitos


 

 

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.