Tehtäviä teknisen käsityön tunnille

Valmiita tehtäviä teknisen käsityön oppitunneille. Voidaan käyttää esimerkiksi muistin virkistämiseen, sijaisen opetuksen tueksi, sanaston opetteluun tai lisätehtäviksi tunneille.

Tehtävät on toteutettu osana Monialainen opettajuus -opintojaksoa, joka kuuluu monimateriaalisen käsityönopettajakoulutukseen Itä-Suomen yliopistossa.

Tehtävät ovat pdf-tiedostoja, jotka voi ladata ja tulostaa itselleen/oppilaille. Tulosteen voi myös esimerkiksi laminoida, jolloin tehtäviä voi käyttää useamman kerran: tekee tehtävät esim. valkotaulutussilla, jolloin vastaukset saa pyyhittyä paperilla pois.

Opettaja voi helpottaa tehtäviä tarvittaessa esimerkiksi antamalla alkukirjaimet valmiiksi. Tehtävät käsittelevät yleisesti teknisessä käsityössä käytettyä sanastoa. Tehtävissä vastaukset ovat joko samassa tiedostossa kuin itse tehtävä tai erikseen omana tiedostonaan.

Nimeä teknisen työn suojaimet

Nimeä teknisen käsityön työkalut -monivalinta

Nimeä teknisen käsityön työkoneet

Teknisen käsityön työkalut -sanahaku

Teknisen käsityön työkoneet -sanahaku

Ristikko elektroniikka TEHTÄVÄ

Ristikko elektoriikka VASTAUKSET

Alla oleva tehtävä poikkeaa muista edellä olevista tehtävistä: siinä hyödynnetään QR-koodeja. Tiedostossa on tehtävän toteuttamiseen ohjeet sekä opastus oman QR-koodipolun tekemiseen. Tiedostossa on kymmenen valmista kysymystä QR-koodien takana.

QR-koodi tehtäväpolku

Tekijät: Marita Turunen ja Krista Paasikallio, käsityönopettajaopiskelijat (UEF)

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.