En kofta blir till en poncho


En kofta blir till en poncho!

Utgångsläge:


Jag valde en gammal kofta som jag inte använder mera, idén var att det skulle bli en poncho av den…
Idén omformades under processens gång.


Jag började med att sprätta bort dragkedjan från tröjan när jag sprättat bort dragkedjan märkte jag att den varit fast på en lös bit som jag även kunde ta bort, denna bit nystade jag upp så att jag fick garn! Jag sydde sedan ihop tröjan med garnet från den lösa biten.


Jag sprättade sedan upp sömmen under i sidorna och på ärmarna så att tröjan endast hölls ihop med sömmen på axlarna Jag mätte ut hur stor jag ville ha ponchon, jag nålade och sydde därefter en söm på maskin så att inte tröjan skull nysta upp sig när det var dags att klippa. Jag klippte tröjan en bit under sömmen jag sytt på maskin.
 
När jag provade tröjan konstaterade jag att jag ville ha den ännu kortare och att jag skulle klippa bort ärmarna helt och hållet. Jag sydde en söm med symaskinen och klippte sedan ponchon ännu kortare. Jag sydde ihop sidorna på tröjan eftersom jag konstaterade när jag provade den att jag tyckte att det såg bättre ut om tröjan är ihopsydd i sidorna, som de var från början…


Jag vek sedan in kanterna vid ärmhålet och sydde för att få en snyggare kant, jag gjorde sedan likadant med mudden på tröjan.
När jag klippte av ärmarna lämnade två lämpliga bitar till s.k. armvärmare, det enda jag gjorde var att sy ihop dem.

 

Klasslärarstuderande vid Åbo Akademi 2009 och Mia Porko-Hudd

 

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.