Huolimato - pieni, mutta tärkeä

Kukas se sieltä käsilaukusta kurkistaa? Se on tietenkin Huolimato! Huolimato on pieni ja huomaamaton, mutta sitäkin tarpeellisempi kaveri. Se mahtuu mukaan käsilaukkuun tai taskuun ja pitää tallessa avaimet. Tarvittaessa mato takertuu myös huulipunan tai vaikkapa myslipatukan ympärille, niin ne eivät pääse laukussa vaeltelemaan omille teilleen. Valmista siis huolimato äitienpäivälahjaksi äidille ja mummille. Se on myös oiva kiitoslahja opettajalle tai päiväkodin aikuiselle. Ja syksyllä tietenkin isälle isänpäivälahjana!

Mato valmistuu samalla virkkausohjeella kuin kestoserpentiini. Voit itse päättää kuinka pitkän madon haluat virkata. Mitä pidempi mato, sen paremmin se takertuu kiinni isompiinkin esineisiin!

Huolimadon valmistamiseen tarvitset lankaa ja virkkuukoukun, avaimenperärenkaan, pienen palan kangasta (esim. askarteluhuopa), askartelusilmät sekä liimaa.

Tee näin:

  • Virkkaa haluamasi pituinen kiemura ja kiinnitä avaimenperärengas toiseen päähän.
  • Piirrä kankaalle kaksi ympyrää liimapuikon avulla ja leikkaa ne irti.
  • Liimaa ympyrät vahvalla liimalla (esim. liimapyssyllä) vastakkain samaan päähän, jossa on avaimenperärengas.
  • Sitten enää vain silmät paikoilleen saman liiman avulla.
  • Anna madon kuivua hetki ja sitten se on valmis toimintaan!

Koska Huolimato ei vielä ole kovin tunnettu hahmo, on sen tarpeellisuus hyvä selittää lahjan saajalle. Punomon sivuilta löydät kauniit tulostettavat kortit sekä Äidille että jollekkin toiselle tärkeälle henkilölle äitienpäivänä. Korteissa on mainio runo, jonka avulla madon tehtävä selviää. Pääset kortteihin tästä.

Olemme myös tehneet kortista version, jota voit käyttää muihinkin tärkeisiin lahjahetkiin. Sen löydät täältä.

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.