Pöytäkangaspuut kudontavälineenä


Etusivu
Mitä kudonta on?
Pöytäkangaspuut
Kudontatyön suunnittelu
Sidokset
Loimen laittaminen pöytäkangaspuihin
Kutominen
Kuvia
Vinkkejä

Pöytäkangaspuut ovat kätevä kudontaväline!
Niillä voidaan kutoa pieniä ja kevyitä kankaita, kuten huiveja, liinoja ja taidetekstiilejä.

Pöytäkangaspuut on helppoa siirtää tarvittaessa paikasta toiseen, joten ne ovat kätevät erityisesti silloin, kun kudotaan ahtaissa tiloissa.

Pöytäkangaspuiden toimintaperiaate on samantyyppinen kuin isojen kangaspuiden, mutta viriön vaihtamisessa ei käytetä polkusia, vaan käsillä käännettäviä vipuja.

hyvatpuut3


Ketä varten ja miksi tällainen sivusto?

Sivuston tarkoituksena on tarjota peruskoulun oppilaille sopivaa oppimateriaalia pöytäkangaspuilla kutomisesta. Kohderyhmänä ovat lähinnä peruskoulun 5.-9. luokkien oppilaat, mutta materiaalia voi toki käyttää muussakin opetuksessa, jossa opettaja pitää materiaalia sopivana. Sivustoa on ajateltu käytettäväksi erityisesti tilanteissa, joissa oppilas tekee työtä melko itsenäisesti, mutta työskentelyn tukena on myös opettaja.
Muuta pöytäkangaspuilla kutomista käsittelevää suomenkielistä verkko-oppimateriaalia ei tiettävästi ole olemassa, joten tämä tuonee oman lisänsä käsityön verkko-oppimateriaalien kirjoon.

Sivustolle on pyritty keräämään pääasioita pöytäkangaspuilla kutomisesta eli kaiken kattava tietopaketti sivusto ei ole. Sivuja tehdessä tulee koko ajan mieleen lisää asioita, joita sivuille voisi liittää, mutta käytännön syistä sisältöä joutuu karsimaan. Sisältöä karsittiin siten, että jäljelle jäivät tekijän mielestä tärkeimmät pöytäkangaspuilla kutomiseen liittyvät perusasiat.

Sivusto on syntynyt osana tekstiilityönopettajaopintojen pro gradu -tutkielmaa Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksessa. Tutkielman aiheena oli siis tämän sivuston kehittely. Sivuston kehittäminen tapahtui siten, että tekijä teki alkuperäisen version sivustosta, minkä jälkeen sivustosta kerättiin palautetta tekstiiliopettajilta. Tämän jälkeen sivustoa jatkokehitettiin saadun palautteen avulla.

Toivottavasti sivustosta on paljon iloa ja hyötyä!

Kaisa Puranen

kaisaneuloo

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.