Tossut vauvalle

Neulo vauvalle pikkuruiset tossut. Tässä mallissa on paljon samaa kuin perinteisissä neulotuissa sukissa.

tossut

Valitse tossuihin vauvalle sopivaa, pehmeää lankaa ja lankaan sopivat puikot.

Luo 40 silmukkaa.
Neulo pyöröneuleena *4 krs nurin, 4 krs oikein* toista *-* yhteensä 4 kertaa.
Neulo *2 o, 1 n* 12 krs, silmukat eivät mene tasan, mutta neulo siten, että oikeita silmukoita tulee yhteen kohtaan 3 kpl.

Kantalappu

Neulo kantalappu 18 silmukalla, yhteensä n. 10 krs.
Neulo nurjalla nurin ja oikealla oikein. Nosta aina kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta, oikealla oikein ja nurjalla nurin neulomatta; reunasilmukat muodostavat silmukkaketjun, jossa yksi reunasilmukka vastaa kahta kerrosta. Viimeinen kerros on oikea kerros.

Kantapohja

Kantalapun silmukat jaetaan kantapohjaa varten kolmeen ryhmään: 6 s, 6 s ja 6 s.

Neulo edelleen vuoroin oikeita ja nurjia kerroksia. Kantapohjan neulominen aloitetaan nurjalla kerroksella:
Ensin neulotaan kaikki ensimmäisen reunaryhmän ja kantapohjan muodostavan keskiryhmän silmukoista kaikki muut paitsi viimeinen, joka neulotaan nurin yhteen toisen sivuryhmän ensimmäisen silmukan kanssa (poikkeuskerros).
Työ käännetään, 1. silmukka nostetaan oikein neulomatta, neulotaan kantapohjasilmukat viimeistä edelliseen saakka, neulotaan viimeinen kantapohjasilmukka ensimmäisen sivusilmukan kanssa yhteen takareunoistaan tai neulotaan ylivetämiskavennus.
Työ käännetään ja neulomista jatketaan, kunnes kaikki sivujen silmukat on kavennettu. Viimeinen kerros on oikea kerros.

Jalkaterä

Kantalapun reunasilmukat poimitaan puikolle siten, että reunasilmukoiden takareunat tulevat puikolle; reunasilmukoita on puolet kantalapun kerroksien lukumäärästä. Kanta- ja rintapuikkojen yhtymäkohdasta otetaan yksi lisäsilmukka, ettei väli jää kovin suureksi (joko silmukan pohjukka tai silmukan reuna). Jottei kanta- ja rintapuikkojen yhtymäkohtaan muodostuisi reikää, on puikkoa, jolla lisäsilmukka otetaan, kierrettävä pari kertaa ympäri, jolloin lisäsilmukka kiertyy pienemmäksi.

Neulotaan ensimmäinen kerros, poimitut silmukat kiertäen. Kantapohjasilmukoista siirretään puolet ensimmäiselle ja puolet neljännelle puikolle. Neulo 18 silmukalla sileää oikeaa (kantapohjasta tulevilla silmukoilla) ja 22 silmukalla vuorottain 4 krs nurjaa ja 4 krs oikeaa. Toista *- * yhteensä 4 kertaa.

Kärki

Tee kärkeen sädekavennus: Kavennukset neulotaan joka puikon keskellä ja lopussa 2 o yhteen. Joka puikolla on 10 s, neulo 3 s oikein, 2 s oikein yhteen, 3 s, 2 s oikein yhteen joka puikolla. Kavennuskerrosten välillä neulot välikerroksia yhtä monta kuin kavennuksien välissä on silmukoita. Seuraavalla kavennuskerroksella neulot 2 s, 2 s oikein yhteen, 2 s, 2 oikein yhteen joka puikolla. Näin jatkat kunnes joka puikolla on jäljellä 2 s, yhteensä 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se puikon avulla jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele lanka.

Viimeistely

Tee kierretty nyöri ja pujota se tossuihin.
Höyrytä tossut.

Tallenn

Tallenna

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.