Pääsiäispehmoja


Pääsiäisen '99 lähestyessä ryhtyivät Turun Puolalanmäen 8. lk:n tekstiilityön oppilaat pohtimaan voitaisiinko toteuttaa jokin pääsiäisaihe. Yhteisen ideoinnin tuloksena päätettiin tehdä PÄÄSIÄISPEHMOJA ja vähän muitakin. Tässä muutaman oppilaan itse tekemä töiden esittely:


VALDEMAR JA FLOORA
Ensin katselin "Kirstin kankaiset eläimet" kirjaa, ihan huvin vuoksi. Kun näin kuvan lampaasta ihastuin täysin. Ostin valkoista tekoturkista, vaaleaa trikookangasta ja harmaata huopaa.

Työ oli melko helppoa, mutta hermoja siihenkin tarvittiin. Kovin kohta oli kääntää pässin sarvet ympäri.Tästä kaikesta syntyi Valdemar Pässi ja Floora Lammas.

V.P. 8.lk, Puolalanmäen koulu, Turku             
PÄÄSIÄISKANI
Suunnitelma syntyi hetkessä: tarkoitus oli tehdä erilainen pehmoeläin. Kaavat sain kirjasta *Kirstin kankaiset kotielimet *. Kani on tehty vihrestä kankaasta, selässä olevat kukat huovasta.Silmät ja suu on ommeltu kiinni muliinilangoin. Lisämateriaaleina käytin mm. kultakangasta, helmi ja tylli.

E.S.'99 Puolalanmäen koulu 8.lkSAARA-KANI
Valitsin kaninkaavan kirjasta "Kirstin kankaiset kotieläimet" ja suurensin sen kaksinkertaiseksi. Tämän jälkeen valitsin kankaaksi luonnonvalkoisen fleecen. Piirsin kaavat kankaalle ja leikkasin ne. Ompelin palat yhteen ja täytin, ompelin raajat ja korvat paikalleen käsin. Koristeluun käytin huopaa. Pehmolelu oli valmis.

S.A. 8. lk Puolalanmäen koulu, Turku


 
PÄÄSIÄISKANI
Tein kanin keltaisesta fleecestä ohjeiden mukaan. Kanin ohje oli Kirsti Hallamaan kirjasta "Kirstin kankaiset kotieläimet".

Kaava oli nelinkertainen suurennus kirjan kaavasta. Kani oli melko helppo tehdä, eikä ompelemisessa ilmennyt mitään ongelmia. Ohje oli hyvin selkeä ja yksinkertainen. Suosittelisin kanin tekoa muillekin, sillä se on kaikessa yksinkertaisuudessaankin piristävä aihe muiden töiden joukossa. Etenkin koristelussa luovuus on luvallista, joten  mielikuvitus lentämään ja kaikki kaneja tekemään!

S.S.'99 Puolalanmäen koulu, 8.lk, TurkuKANITOMPPA
Valitsin kanin kaavat "Kirstin kankaiset kotieläimet"-kirjasta. Kaavat olivat yksinkertaisen näköiset ja työ näytti helpolta.Valitsin kankaaksi pehmeän, luonnonvalkoisen fleecekankaan.

Suurensin kaavoja, koska muuten sitä olisi ollut vaikea täyttää vanulla. Piirsin kaavat erilliselle paperille ja kiinnitin ne sitten kankaaseen ja leikkasin kankaan.

Ompelin kaikki kappaleet erikseen yhteen, mutta jätin jokaiseen kappaleeseen täyttöaukon. Vartalon kappaleeseen jätin n. 10 cm mittaisen täyttöaukon, muihin kappaleisiin n. 5cm mittaisen. Täytin kappaleet vanulla ja ompelin aukot kiinni käsin. Valmiit kappaleet kiinnitin vartaloon käsin. Kaniin kuului: vartalo, kahdet takajalat, kahdet pienet etujalat, luppakorvat ja häntä.

Sitten pehmolelu oli valmis. Suosittelen kaikille, koska kanista tuli suloinen ja se oli helppo tehdä!

MS'99 Puolalanmäen koulu 8.lk, Turku


PEHMOJA syntyi myös 7. luokan käsityössä:

Koonnut Pirjo Sinervo

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.