Silmukoiden luominen silmuillen - vasenkätinen

« Takaisin Luomistavat-sivulle Ohje oikeakätiselle »

SILMUILLEN LUOMINEN, vasenkätinen engl. Single Cast-On / Backward-Loop Cast-On

Silmuillen luomisessa langasta muodostetaan silmu ja puikko viedään silmuun kuvan nuolen osoittamaa reittiä. Ehdottoman tärkeää on, että silmut muodostetaan oikeinpäin, niin että ne tulevat neulottaessa kiertäen neulotuiksi, jolloin ne pysyvät koossa.

silmuillen_luominen-vasen
Tärkeää on, että silmuillen muodostettavat silmukat tulevat puikolle oikean suuntaisina, niin että ne tulevat neulottaessa kiertäen neulotuiksi. Ilman kierrettä silmut aukeava

Mihin silmuillen luominen sopii?
Silmuillen luomista käytetään tavallisesti silloin, kun työn jossakin vaiheessa tarvitaan uusia silmukoita. Tällainen tilanne on esim. lapasen peukalonaukko tai napinläpien kohdat. Niissä päätetään silmukoita ja päätettyjen silmukoiden tilalle luodaan seuraavalla kerroksella uudet silmukat.

Tätä yksinkertaista luomistapaa ei yleensä käytetä sellaisissa aloitusreunoissa, jotka tulevat jäämään valmiin neuleen ulkoreunoiksi, sillä silmuillen luoduista silmukoista tulee varsin hatara reuna.

Silmuillen luoduista silmukoista on helppo poimia silmukoita ja poimintakohdasta tulee litteä ja varsin huomaamaton. Jos siis aloitusreunasta on tarkoitus poimia silmukoita, esim. helmajoustinta tms. varten, on silmuillen luominen hyvä ratkaisu.


Teksti, valokuva ja julkaisu Pirjo Sinervo; piirros Tuija Katajisto
Päivitetty 7/2016

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.