Söpöläisen vauvahattu


eemeli-sopolainen-vauvanhattu
Kolmikuinen Eemeli-söpöläinen esittelee hattua! Kuvastakin näkyy, että kasvunvaraa on.

Hattu neulotaan nauhasta nauhaan. Ensimmäisen nauhan jatkoksi tulee ensimmäinen korvaläppä, sitten hatun sivu, päällinen ja toinen sivu sekä toinen korvaläppä ja lopuksi toinen nauha.

Hatusta tulee päänmyötäinen, kuppimainen, kun koko niskan matkalta ja etureunoilla, ohimojen kohdílla, neulotaan lyhennettyjä kerroksia.

Kuvan sininen hattu on neulottu 4,5 mm:n puikolla keskivahvasta merinovillalangasta, tiheys 2 s/cm. Hattu sopii 40-46 cm päänympäryydelle eli 3-12 kk ikäiselle vauvalle.

KOON ARVIOINTI
Kokoa on helppo muuttaa kerrosten määrää lisäämällä tai vähentämällä. Kun olet neulonut ensimmäisen korvaläppäneliön, mittaa neliön sivun pituus. Kun kerrot pituuden 4:llä saat valmiin hatun ympärysmitan.

NEULEOHJE
Katso ohjeet kuvasta, suurenna klikkauksella:

sopolainen-vauvanhattu1-ohjekuva
Vaiheissa A/, B/ ja C/ neulotaan aina yhtä monta kerrosta. Vähennä kerroksia, saat pienemmän hatun. Lisää kerroksia, saat isomman hatun.

Lisäohjeet (käytä hakua)
Päänympärysmittataulukko
Lyhennetyt kerrokset
Putkineulos

sopolainen-vauvanhatttu2
Tästä alkoi vauvan hattumallin suunnittelu: BabyBorn-vauvanukelta puuttui hattu. Päänympärys on n. 28 cm ja siitä saadaan 4:llä jakamalla selville, että korvalappuneliön sivun pituuden tulee olla n. 7 cm.
Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.