Vegaanin ja villa-allergikon kotoilusukat, koko 38/39

Olen jo jonkun aikaa etsinyt lankaa, joka korvaisi villan. Villa ei sovi kaikille vaikka onkin materiaalina ylivertainen. Onhan se pehmeä, lämmittävä, joustava, helppo neuloa ja kaiken hyvän lisäksi kaunis luonnonkuitu.

Osalle meistä villa – tai paremminkin villan sisältämä lanoliini ja myös jotkut teollisesti käsitellyn villan kemikaalit – aiheuttavat allergisia reaktioita iholla: pistelyä ja kutinaa. Karkea ja kova villa kutittaa herkemmin kuin ohut ja hieno. Osa taas ei voi käyttää mitään villaa eettisistä syistä. Esimerkiksi vegaani ei käytä tai osta eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita.

Kotoilusukat villan tyyppisestä langasta

Sukkalangaksi valikoitui ihana Scheepjesin Stone Washed. Se on pehmeä ja villaisen tuntuinen puuvilla-akryylilanka, jota oli harvinaisen kiva neuloa! Langassa on 36 värivaihtoehtoa.

Ostin lankaa kaksi kerää ja halusin käyttää ne tarkkaan. Lanka riitti 21 cm pituiseen varteen. Neuloin sen korinpohjatyyppisesti oikeilla ja nurjilla silmukoilla, joilla varsi vetäytyy luonnostaan makkaralle.

Ohje

Lanka: 2 kerää Scheepjesin Stone Washed -lankaa (78 % puuvillaa ja 22% akryyliä, 50 g= 130 metriä), väri 831 Axinite
Puikot n:o 3
Neuletiheys: 21 s = 10 cm

Luo 48 s sukkapuikoille. Kerroksen vaihtumiskohta on keskellä takana. Neulo resoria 3 krs ja jatka korinpohjaneuletta ruutumallin mukaan 4 mallikertaa= 64 krs. Neulo vielä 4 krs sileää ja aloita sen jälkeen kantapään neulominen.

Kantapää ja kantalappu neulotaan sileänä neuleena, koska halusin näistä kevyet, sisätiloissa käytettävät uni- ja kotoilusukat.

Sukan varren neulekuvio. Se löytyi Pinterestistä Neulovillan sivuilta.
  • Kantapää 12 s + 1 s + 12 s= 25 s
  • Kantalapun korkeus 22 krs
  • Kantapään silmukkajako 8-9-8
  • Poimi kantapun reinoista 11 + 1 s reunapuikkojen välistä
  • Jalkaterän pituus ennen kärkikavennuksia 20 cm, valmiina 24 cm
Sukat lämmittävät jalkoja myös unisukkina. 
Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.