Kirjoneulosbaretti jossa koukuttu alareuna


hattu

"Mielitekonani on ollut neuloa baretti, jonka ohje on kulkenut mukanani vuosia. Sitten sain toteutettua sen! Käytin apuna baretin ohjetta Suuri Käsityökerho –lehdestä nro 8/90. Suunnittelin oman kirjoneuloskuvion. Reunuksen ulkopinnan tein koukkuamalla, sisäpinnan  neuloen." AT

LANGAT
Materiaali on Pirta villanalle –lankaa. Ruskea pohjaväri on kaupassa myynnissä oleva sävy ja muut käytössäni olevat sävyt ovat itse kasvivärjättyjä villalankoja, värjäyksessä on käytetty joko valkoista tai luonnonvalkoista lankaa.

mallikuvio
Piirroksessa on väritettynä 2. väriraita, 20 krs:n raitakokonaisuus. Vastaavasti työ etenee 1. ja 3. väriraidassa eri väreillä.

MALLINEULOS
1. krs: oikein
2. krs: nurin
3. krs: reunasilmukka 1 o, *2 oikein neulomatta, lanka työn takana, 2 o*, toista *_*, reunasilmukka 1 o.
4. krs: nurjalla puolella edellisen kerroksen neulotut s:t neulotaan n ja nostetut nostetaan neulomatta lanka työn edessä.
5. ja 6. krs sileäneulosta, oikealla o ja nurjalla n (kuten 1. ja 2. krs).
7. krs alkaa: reunasilmukka 1o, *2 o, 2 oikein neulomatta, lanka työn takana*, toista *_*, reunasilmukka 1 o.
8. krs kuten 4 krs.
Toistetaan kerroksia 1. – 8.


Sivuntekijän pohdintaa:
Vaikkei idean antaja, Anu Turunen, olekaan kertonut baretin muodosta mitään, näkyy kuvasta, että päällinen on ympyrä, joka on kiinnitetty reunaa poimuttaen päänympäryskaitaleeseen. Ei siis kovin vaikea mitoittaa itselleen sopivaa mallia! Ks. vinkkiä myös baskerin suunnittelusta.


 

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.