Ompele oma lemmikki - Eläintarinoita ja omia lemmikkejä


Ompele oma lemmikki: Eläintarinoita ja omia lemmikkejä - Ajattele itse -ohje - Tee näin -ohje

Eläintarinoita ja omia lemmikkejä

Valmistus ja kuva: Elisa 8 v
Valmistus ja kuva: Eetu 5 v
Valmistus ja kuva: Emmi 7 v
Valmistus ja kuva: Eveliina 10 v

Elisa 8 v.

Olipa kerran viidakossa iso puu. Puun oksalla asusti käärme Keke. Sillä oli punasta tsitsakkia selässä. Se oli vihreä.

Käärme ei ollut häijy niinkuin muut käärmeet. Hänen kaikki ystävät olivat häijyjä. Muut halusivat tehdä koko ajan pahaa. Käärmeestä pahan tekeminen ei olllut järkevää tai kivaa. Siksi käärme tunsi itsensä ulkopuoliseksi kun oli hyvyyden kannattaja ihan yksin. Kunnes yhtäkkiä jostain tuli... (ja tarina kävi niin jännäksi, että jäi vielä kesken!)

Eetu 5 v.

Viidakossa oli kasveja ja sitte siellä asui rokotiili. Ja se rokotiili oli vihree. Ja sitten se tykkäs olla siellä. Sitten se meni veteen uimaan ja sukelti veteen. Ja se sieltä löysi kalan. Ja sitten se meni takasin kuivalle maalle. Ja sitte tuli kilpikonna sen kaveriksi. Ja sitten se meni sen kaverin kanssa veteen. Ja sitten ne ui siellä niin pitkään kun haluaa. Ja sitten se alko pelaa jalkapalloo sen kanssa. Sitten se meni lähtemään uimaan jonnekki kauas mereen ja tulee sieltä takasi.

Ja nyt alkaa käärmeestä. Ja se käärme oli kiva, meni vaan kuivalla maalla oli tosi kauan. Asui siellä. Ja sitten se alko menemään kaikkiin juttuihin minne haluaa ja meni veteen uimaan. Ja sitten se kävi menemässä merestä pois ja kuivalle maalle. Siinä oli hopeeta ja vihreitä raitoja.

Eve 10 v.

Olipa kerran gepardi sen nimi oli Gianie. Se oli ystävällinen ja sillä oli paljon kavereita. Se tykkäsi viidakosta koska siellä oli paljon puita ja ruohoa. Viidakossa oli paljon eläimiä ja ne kaikki olivat ystäviä keskenään. Eräänä päivänä Gianie tapasi aivan uuden eläimen Will virtahevon. Se oli vielä pieni virtahevon poikanen. Will oli ystävällinen Gianielle  ja Will ja Gianie ystävystyivät ja heistä tuli hyvät ystävät. Joka päivä Gianie meni hakemaan Wilin uimaan ja touhuamaan muutakin kivaa. Gianie ja Will uivat roiskivat vettä ja nauttivat vilvoittavasta vedestä kuumana kesä päivänä. yhtäkkiä puiden takaa ilmestyi tumma pelottavan näköinen varjo. Gianie ja Will säikähtivät. Varjon omisti...... PANTTERI,  Gianie ja Will pinkaisivat pakoon. Pantteri oli oikein pelottavan ja vieraan näköinen. Gianie ja will juoksivat ja varjo seurasi pelottavana heidän takana. Wilin ja Gianien eteen tuli suuri ja vahva oksainen puu. Gianie kiipesi siihen, mutta Will ei päässyt puuhun koska oli virtahepo eivätkä virtahevot osanneet kiivetä. Niinpä Will jaksoi tasaista , varmaa ja löntystelevää juoksuaan eteenpäin. Pian Gianiekin katsoi parhaaksi jatkaa juoksuaan , sillä pantterikin osasi kiivetä puuhun. Gianie juoksi Wilin kiinni ja niin he juoksivat samaa matkaa tasaisesti eteenpäin. Pantteri tuli aivan takana ja oli saavuttamassa heitä ja niin pantteri saavuttikin  "hei!Älkää nyt noin juosko" Pantteri sanoi kuin Will ja Gianie antautuivat ja pysähtyivät. "Kuka sinä olet?" Will ja  Gianie sanoivat kuin yhdestä suusta. "Pert Pantteri" Pantteri esittäytyi. Will ja Gianie tutustuivat Pertiin ja niin joukko meni uimaan ja Wilistä , Gianiesta ja Pertistä tuli parhaat kaverit.


Ompelukonetyö - Laajasalon ala-asteen koulun 3. luokka - opettaja Helena Malkki - www-toteutus Helena Mantere

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.