Neulojan lempipussukka


019

2011-10-09

Osia leikataan kaksi, päällystetään lankavyötteillä.

Kaavan osaa jokainen piirtää tämän yksinkertaisen mallin mukaan ja sitä voi muokata halutun kokoiseksi. Pussi voi tietysti olla yläreunastaan suorakin ja tietenkin myös alareunan voi tehdä ihan suoraksi. Silloin pussukka vaan ei pysy pystyssä ja muuttuu ihan erilaiseksi, mutta on toki helpompi tehdä! Tämän pussukan pituus on mitattu niin, että siihen mahtuu sukkapuikko, leveys on n. 25 cm.

Lankavyötteitä kannattaa liimata hiukan, etteivät liiku ompeluvaiheessa. Liimapuikko on hyvä, sen liima ei haittaa ompelua, kun ei ole kovin sitkeää. Pussukan yläreuna on kaareva reuna, se kannattaa ottaa huomioon lankavyötteiden asettelussa, jos haluaa, että ne ovat oikein päin; voivathan ne silti olla sekaisinkin.
 

 2011-10-091

Osien päälle kiinnitetään samankokoinen kristallimuovi, sen päälle paperi. (Kristallimuovia saa joistakin kangaskaupoista, mutta myös muista kaupoista, joissa myydään vahakankaita, esim. Etola). Ommellaan kaikkien läpi ristiin rastiin, ihan miten haluaa.. Paperin läpi ompeleminen estää ompeleen jumittumisen nahkeaan muoviin. Piston pituus kannattaa säätää 3,5 - 4:ksi. Pussukan ompelusssa kannattaa muovin takia käyttää normaalia pidempää ompelukoneen piston pituutta, koska muuten muovi repeää.

 
2011-10-092

Revitään paperi pois. Leikataan samankokoiset vuorikappaleet. Ommellaan vetoketju päälikappaleisiin.

 
2011-10-093

Kiinnitetään vuori yläreunaan niin, että vetoketju jää kankaiden oikeiden puolien väliin. Ommellaan sivut vetoketjusta alas niin, ettei vetoketju jää kiinni ompeleisiin, eivätkä myöskään saumanvarat. (Tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että vetoketju on auki, koska vetoketjua on vaikea avata nurjalta puolelta). Kannattaa peruuttaa kunnolla niin, että ompeleet kestävät käytössä. Ommellaan pohjat kiinni, mutta vuorin pohjaan jätetään kääntöaukko.

 
2011-10-094

Ommellaan pohjien kulmat kiinni. Käännetään pussi ja ommellaan pohjan kääntöaukko umpeen.
 
 
052

Ylläolevaan pussukkaan on ommeltu vielä tikkaus oikealta puolelta, mutta se ei ole ihan välttämätön. Pussukkaan voi käyttää tietenkin mitä vaan koristeita, vaikkapa lehdistä leikattuja kuvia, kiiltokuvia, tai jättää vaikka pelkän kankaan näkyviin. Ja mikä parasta, koko pussukan voi tietysti tehdä myös ilman vuoria, silloin se onkin jo helpompi juttu, muttei niin siisti sisäpuolelta kuin vuoritettuna.

Vain mielikuvitus on rajana käsitöissä!

Neulojan lempipussukka - pdf


Ohje Auli Eskola http://virveriikka.blogspot.fi/2012/02/ohje-neulojan-lempipussukkaan.html
Toimittanut TeeItse-sivustoon Pirjo Sinervo 2014

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.