Ohje vasenkätiselle »


Silmukointi (engl. kitchener stitch) tarkoittaa silmukkareunojen väliin ompelemalla tehtävää kerrosta

Silmukointi korvaa samalla myös silmukoiden päättämisen, jota ei tässä yhteydessä tehdä erikseen ollenkaan.

Silmukointi tehdään neuleen kerrosten suuntaisesti. Yhdistettävien reunojen silmukat ovat puikoilla tai langoilla ja edetään vaakasuunnassa vuoropistoin silmukasta toiseen kuvien 1. ja 2. osoittamalla tavalla.

Silmukointi sopii kerrosten suuntaisiin saumoihin, esim. olkasaumaan, sukkien kärkiin jne. Silmukoimalla voidaan kiinnittään myös esim. tasku neulevaatteen päälle tai sulkea tasorakenne kuten esim. hiuspannan päät toisiinsa.

Silmukointi suoraan puikoilta ompelemalla, oikeakätinen

Tämä silmukointitapa on varsin hankala ja vaativa. Siinä ommellaan neulalla ja neuleen langassa yhdistettävien neulosreunojen väliin yksi kerros. Ks. toinen helpompi tapa:  Silmukointi apureunojen takaa

yhdit_silmukoiden1
Neulereunojen silmukoiminen on alkamassa. Puikoilla olevat kappaleiden silmukkareunat asetetaan vastakkain ja niiden väliin ommellaan neulalla yksi neuloksen kerrosta vastaava kerros silmukoita. Kuvassa ensimmäinen silmukka (punainen) on ommeltu valmiiksi. Ommellessa seurataan kerrosten rakennetta. Se kertoo ompelijalle mistä suunnasta neula on vietävä silmukkoihin ja mistä tuotava ulos.
yhdit_silmukoiden2
Silmukoimalla syntyy yksi neulekerros, joka asettuu neuleeseen siitä mitenkään erottumatta, kun se tehdään neuleen langalla.

Silmukointi apureunaa käyttämällä, oikeakätinen

Tallenna

Tallenna

Tallenna

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!