Sekoitus ainaoikein- ja joustinneulosta? Tätä mukavaa ainaoikeinneuloksen muunnosta voisi käyttää huivissa tai kaulurissa, sukkien suussakin - ja missä kaikessa muussa... Helppo neuloa - aina oikein! - siinä on vain 2 erilaista kerrosta, jotka oppii samantien ulkoa. Kohokuviopystyraidat ovat tässä se jokin!

Nostettujen silmukoiden raidoitus ei näy kun neulosta katsoo nurjalta, kuten kuvassa. Ihan kelpo on kyllä nurjakin, jos vaikka ajattelisi huivin tekemistä tällä neuloksella.

Neulo näin

Neulosmalli on jaollinen 4:lla silmukalla.
Kun neulot tätä neulosta tasona edestakaisin, katso että silmukkamäärä on (x * 4 s) + 3 s, niin silloin voit aloittaa ja lopettaa kaikki kerrokset 3 oikealla silmukalla.

  1. kerros, nurja puoli: *3 o, nosta 1 s neulomatta, niin että lanka kulkee työn edessä*, toista * _ * koko kerroksen ajan. Kerroksen loppuun tulee 3 s o.
  2. kerros, oikea puoli: neulo koko kerros oikein

    Toista näitä kahta kerrosta.
edestakaisneulos-ja-nostetujen-silmukkoiden-raidat-kaavio
Huomaa, että tässä kaaviossa ohjeistetaan mallin neulominen tasona edestakaisin. Jos neulot mallia pyörönä, esimerkiksi sukan suussa, pitää jokainen tämän kaavion nurjaksi merkitty silmukka neuloa nurin ja nostetut silmukat nostetaan niin, että lanka kulkee pyöröneuloksen sisällä. - Tajuat kyllä kun tartut työhön!

Ainaoikeinneulos

© 2023 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!