Vaneripohjaan virkattu kori

Syksyn saapuessa neulojan villalangat tarvitsevat sopivaa säilytintä. Virkkaa siis kotisi väreihin sopiva kori ja anna syyslankojen näkyä osana sisustustasi!

Trikookuteesta virkattuun koriin saa vielä enemmän jämäkkyyttä, kun virkkaa sen pyöreään vaneriseen pohjaan. Esimerkkikuvan koripohjan halkaisija on 20cm. Punomon omasta verkkokaupasta, Punomoputiikista, voit ostaa niin 20cm:n kuin 24cm:n kokoisia vaneripohjia.

Trikookuteesta virkattu kori valmistuu nopeasti

Kori virkataan ensin pienemmällä virkkuukoukulla, jotta koukku mahtuu vaneripohjan rei'istä läpi. Toisella kerroksella vaihdetaankin sitten jo isompaan koukkuun, jolloin paksua trikookudetta on helpompi virkata. Kiinteitä silmukoita virkaten kori valmistuu näppärästi todella nopeaan tahtiin!

Kun kori on valmis, voit viimeistellä sen vielä kauniilla käsityömerkillä. Punomoputiikista löydät esimerkiksi kuvan korissa näkyvän, 100 % käsityötä -merkin, joka on valmistettu nahkapaperista. Se on helppo kiinnittää koriin käsin muutamalla pistolla.

Virkattu kori, johon on kiinnitetty käsityömerkki.

Alla olevan kuvallisen ohjeen mukaan korin oppii virkkaamaan nuorempikin käsityön taitaja. Jos haluat käyttää ohjetta opetuksessa, saat printattua sen tästä.

Ohjekuvat virkattuun koriin.

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!