Etusivu » Tekstiilityön tekniikat » Neulonta » Päättäminen » Silmukointi apureunaa käyttämällä, vasenkätinen

Silmukointi apureunaa käyttämällä, vasenkätinen

Ohje oikeakätiselle »


Silmukointi (engl. kitchener stitch) tarkoittaa silmukkareunojen väliin ompelemalla tehtävää kerrosta

Silmukointi korvaa samalla myös silmukoiden päättämisen, jota ei tässä yhteydessä tehdä erikseen ollenkaan.

Silmukointi tehdään neuleen kerrosten suuntaisesti. Yhdistettävien reunojen silmukat ovat tässä esiteltävässä silmukointitavassa neulomalla tehtävän apureunan takana. Tämä tapa on helpompi hallita kuin sellainen jossa silmukat ovat neulepuikoilla. Silmukoinnissa edetään vaakasuunnassa vuoropistoin silmukasta toiseen kuvien 1. ja 2. osoittamalla tavalla.

Silmukointi sopii kerrosten suuntaisiin saumoihin, esim. olkasaumaan, sukkien ja lapasten kärkiin jne. Silmukoimalla voidaan kiinnittään myös esim. tasku neulevaatteen päälle tai sulkea tasorakenne kuten esim. hiuspannan päät toisiinsa.

Silmukointi apureunaa käyttäen, oikeakätinen

Ohjekuvat on otettu varresta pohjaan neulotun tossun pohjan sulkemistilanteesta.

nahkapohjatossut-v00
Neulo työn jatkoksi muutama kerros erivärisellä apulangalla ja päätä silmukat.

nahkapohjatossut03-v
Ompele sitten työn reunat silmukoimalla yhteen apulankaa edeltävältä kerrokselta. Apulankareunat kääntyvät piiloon työn sisälle. Silmukoi silmukkarakennetta seuraten.

nahkapohjatossut02-v
Kiristä silmukoimalla ommellut silmukat sopiviksi, niin etteivät ne erotu varsinaisesta neuleesta.

nahkapohjatossut04-v
Kuvassa oikealla etualalla näkyy työn oikeapuoli ompelun jälkeen ja vasemmalla taaempana, näkyy tilanne työn nurjalta puolelta ennen sinisen apulangan purkamista.

nahkapohjatossut05-v
Apulankaa ollaan purkamassa, jonka jälkeen ompelukohta on melkoisen huomaamaton!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jaa somessa:
Punomo Logo

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Punomo Logo

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.