possu

SUUNNITTELU
Tällä sivulla esiintyvä possu on syntynyt spontaanisti! Neulojalle tuli päähänpisto neuloa possu, mutta miten ja millainen, se täsmentyi vasta työn edetessä.

Tällainen työtapa on aivan mahdollinen silloin, kun lopputuloksen ei tarvitse täyttää kovin monia ehtoja. Esimerkiksi possu saa olla kooltaan ja malliltaan "tekijänsä näköinen"...!
Sama pätee muihinkin pehmoeläin- tms. fantasianeuleisiin ja myös melko usein sisustusneuleisiin. - Sitä rajoitusta kun ei ole, että tuotteen tulisi sopia päälle, kuten vaatteiden tai asusteiden.

Spontaani tuotekehittely "lennossa" onnistuu varmaan parhaiten, jos neuletekniikan, esim. kaventamiset ja lisäämiset hallitsee suhteellisen hyvin. Silloin pystyy mielessään ennakoimaan tekemiensä ratkaisujen tuloksia varsin hyvin.
Jos teknistä osaamista ja kokemusta sen sijaan on vasta vähän, saa varautua yleensä suurempiin yllätyksiin. Esimerkiksi jos tekee kavennuksia liian tiheään, kappale kapenee oletettua enemmän tai muuta vastaavaa. - Mutta yllätyksistä selviää sitkeydellä eli tekemällä uudelleen tai keksimällä malliin ongelman sopivasti ratkaisevia muutoksia... Vaikkapa vanhan kansansadun tyyliin: Ei tästä takkia tullut - tulisiko tuluskukkaro?

NEULOMINEN
Melkeinpä mitä tahansa NEULOSTA voi käyttää. Kaikkein helpointa on neuloa koko ajan oikeita silmukoita edestakaisin kahdella puikolla. Siitä syntyy kuvissa näkyvää EDESTAKAIS- eli AINAOIKEIN-neulosta.

Vanulla täyttämisestä
Revi vanu hahtuviksi ja täytä näillä pienillä tupsuilla. - Ei tule muhkuroita, vaan saat tasaista jälkeä!
Mitä kestävyys- ja turvallisuusseikkoja tulee ottaa huomioon, jos itse valmistamansa pehmoeläimen tai muun esineen antaa vauvan tai yleensäkin jonkun pikkuisen leluksi?

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!