Tavallisin tapa neuloa lapasiin lisäyskiila on tehdä siitä symmetrisesti kummaltakin reunalta samalla tavalla levenevä. Ks. Lapaset peukalokiilalla

Lapaseen voi neuloa myös helpon, yksipuoleisen lisäyskiilan. Tästä kiilasta käytetään myös nimitystä intialainen lisäyskiila - lisäyskiila intialaiseen tapaan. Engl. Arched Gusset

lisayskiila-ed-krs-pohjukasta

NEULOMINEN

  • Lisää joka toisella krs:lla 1 silmukka. Tee lisäys edellisen krs:n silmukkapohjukasta kiertäen.
  • Peukaloa varten lisättävien silmukoiden määrä on sama kuin puikolla olevien sillmukoiden määrä tai pari silmukkaa vähemmän.
  • Luo peukalon aukkoa varten uusia silmukoita pari vähemmän kuin kiilaa varten lisätään.
  • Ylimääräiset silmukat kavennetaan seuraavilla kerroksilla lisäyksiä vastaavalla kohdalla joka kerroksella. 2 o yhteen.

Lapaset voi neuloa tällä kiilalla myös niin ettei niihin luoda ollenkaan uusia silmukoita peukalonaukon jälkeen eikä niin ollen tehdä myöskään ollenkaan kavennuksia aukon jälkeen. Kiilaan on silloin tehtävä lisäyksiä niin paljon, että lisäyskiilan leveysmitta riittää peukalon ympäri.
Aukon jälkeen on hyvä neuloa aukon yläpuolen reunimmaiset silmukat joko yhteen tai vaihtaa niiden paikkaa niin että ne menevät ristikkäin, jottei työhön aukon ulkopuolelle tule hataraa kohtaa.

Päivitys 12/2022

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!