kravatti-cravata

Tämä solmio on neulottu ohuesta langasta 2,5 mm:n puikoilla. Silmukoita 28. Toteutus pyöröneuleena sileää neulosta, silmukat 4:llä puikolla (joka puikolla 7 s). Tuloksena n. 4 cm: levyinen solmio.

Solmion voi neuloa monenlaisesta langasta ja neulostyypinkin voi valita mielensä mukaan

Jos solmio tulee kauluspaidan kanssa käytettäväksi, siitä ei saa olla kovin paksu eikä liian leveä jotta se mahtuu kauluksen alle. Hyvä vaihtoehto on valita ohut lanka, puikoille 2,0 - 2,5 mm sopiva, ja neuloa tiivistä neulosta.

Erityisen tarkka kannattaa olla reunojen kanssa. Tutki REUNARATKAISUJA ja tee kokeiluja ennen kuin aloitat varsinaisen työn!

Yksinkertaisin malli on suora kappale

  • leveys 3,5 - 4,0 cm
  • pituus noin 140 - 150 cm

Ks. englanninkielinen kuvitettu työohje purlsoho.com/create/2012/01/20/lauras-loop-father-and-son-knit-ties/

 

solmio-edestakaisneulos

Solmio aina-oikein-neulosta. Tämän helpompi malli ei voi olla! Kuva Flickr.com

kasin-neulottu-solmio

Sileää neulosta pyörönä. Lanka saa neuleen näyttämään mielenkiintoiselta!

solmio-helmineule-lontoon-maanalaisessa

Lontoon maanalaisessa osui kerran silmiini kaksi gentlemannia (engl. gentleman, herrasmies), joilla kummallakin oli kaulassaan helmineuloksesta neulottu solmio! Olikohan kysessä jonkin herraklubin nimikkosolmio, sellaisia kun lienee Englannissa paljonkin.

solmio-verkosta2

Tämä kirjottu sileäneulossolmio löytyi verkossa haulla "knitted tie". Onkohan koristelussa maalaustakin? Tällaisen voi hyvin neuloa suljettuna neuleena putkeksi...

solmio-verkosta2-kirjonta

Yksityiskohta kirjonnasta.

solmio-verkosta

Tämä kuva löytyi verkossa haulla "knitted tie". Neulos on ainaoikeaa ja lanka melko paksua, sillä solmiossa lienee vain kymmenkunta silmukkaa. Hyvältä ja rennoltahan tuo näyttää...

solmio-verkosta-pidike

Yksityiskohta solmion takaa: solmion kapealle "hännälle", siis sille, jonka perinteisessä edestä leveämpi - takaa kapeampi -mallissa yleensä kait tulisi pysyä päällimmäisen leveämmän pään takana piilossa, on neulottu pidikkeeksi nauha.

© 2021 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!