Solmioita voi neuloa monenlaisista langoista ja neulostyypinkin voi valita mielensä mukaan

kravatti-cravata
Kuvan solmio on neulottu ohuesta langasta 2,5 mm:n puikoilla. Silmukoita 28. Toteutus pyöröneuleena sileää neulosta, silmukat 4:llä puikolla (joka puikolla 7 s). Tuloksena n. 4 cm:n levyinen solmio.

Jos solmio tulee kauluspaidan kanssa käytettäväksi, siitä ei saa olla kovin paksu eikä liian leveä jotta se mahtuu kauluksen alle. Hyvä vaihtoehto on valita ohut lanka, puikoille 2,0 - 2,5 mm sopiva, ja neuloa tiivistä neulosta.

Erityisen tarkka kannattaa olla reunojen kanssa. Tutki Reunaratkaisuja ja tee kokeiluja ennen kuin aloitat varsinaisen työn!

Yksinkertaisin malli on suora kappale

  • leveys 3,5 - 4,0 cm
  • pituus noin 140 - 150 cm

Ks. englanninkielinen kuvitettu työohje purlsoho.com/create/2012/01/20/lauras-loop-father-and-son-knit-ties/

solmio-edestakaisneulos
Solmio aina-oikein-neulosta. Tämän helpompi malli ei voi olla! Kuva Flickr.com
kasin-neulottu-solmio
Sileää neulosta pyörönä. Lanka saa neuleen näyttämään mielenkiintoiselta!
solmio-helmineule-lontoon-maanalaisessa
Lontoon maanalaisessa osui kerran silmiini kaksi gentlemannia (engl. gentleman, herrasmies), joilla kummallakin oli kaulassaan helmineuloksesta neulottu solmio! Olikohan kysessä jonkin herraklubin nimikkosolmio, sellaisia kun lienee Englannissa paljonkin.
solmio-verkosta2
Tämä kirjottu sileäneulossolmio löytyi verkossa haulla "knitted tie". Onkohan koristelussa maalaustakin? Tällaisen voi hyvin neuloa suljettuna neuleena putkeksi...
solmio-verkosta2-kirjonta
Yksityiskohta kirjonnasta.
solmio-verkosta
Tämä kuva löytyi verkossa haulla "knitted tie". Neulos on ainaoikeaa ja lanka melko paksua, sillä solmiossa lienee vain kymmenkunta silmukkaa. Hyvältä ja rennoltahan tuo näyttää...
solmio-verkosta-pidike
Yksityiskohta solmion takaa: solmion kapealle "hännälle", siis sille, jonka perinteisessä edestä leveämpi - takaa kapeampi -mallissa yleensä kait tulisi pysyä päällimmäisen, leveämmän pään takana piilossa, on neulottu pidikkeeksi nauha.

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!