Punomon joulukortti-ideakisaan on saatu eri-ikäisten koululaisten ja opiskelijoiden ideoita käsintehtyyn joulukorttiin. Nappaa parhaat ideat omiin joulutervehdyksiisi!

1. Poroset

Erikeeperillä liimataan nyöriä poron pään muotoon. Viimeistellään helmillä, rusetilla, napilla ja piirretään silmät. Toivotukset yläreunaan.

2. Dinokuusi

Valkoiselle korttipohjalle piirretään dino, joka väritetään puuväreillä. Paksummalla puuvilla langalla tehdää jouluvalonauha johon pujoitetaan lasihelmiä. Lanka laitetaan neulalla korttiin kiinni.

3. Joulusäkki

Piirretään valkoiselle korttipohjalle joulusäkki.

4. Pupun muistelmat jouluaatosta

Pääasiassa käytin työhöni pastellivärejä, lyjyikynää, kumia ja värikyniä. Käytin Pyrepallon tekoon myös SnowEffect 3D-maalia ja akryylimaalia. Pallon taivas on tehty myös pastelliväreillä ja hiutaleet akryylimaalilla. Ohjeet pyrepallon tekoon soveltaen omaan ajatukseen katsoin Instagram-käyttäjältä @arts.prime.

5. Jouluihmemaa Lapissa

Taustana on musta paperi, revontulet pastelliväriä ja ilmaan olen laittanut glitter-liimaa. Puut on kaupasta löydettyjä paperisia puita, piirsin ketun ja lapsen, tonttu on leikattu vanhasta joulukalenterista. Puurolautanen on tehty muovailuvahasta sekä helmimasssasta, jonka värjäsin kellertävän ruskeaksi. Jäljet on tehty ikkunaväreistä ja lumi on tehty lumieffektimassasta,

6. Valoisat eläinaiheiset joulukortit

Työvälineet: Led valoketju, lahjapaperinauhaa, paperia, jouluisia tarroja, 3D-lumieffektimaalia, huopaa ja pieni pala käyttämättömien jouluesineiden kangasta, edellissyksyn viljapellolta kourallinen kauraa, Glitter-liimaa, hopea.

7. Jouluaattoaamun vieraat

Työssä on käytetty pastellivärejä, 3d-lumimassaa, linnut on piirretty itse ja väritetty värikynillä, vesivärikynillä ja mukaan on laitettu pieniä paloja karvaista kangasta. Lintukoppi on tehty kartongista ja katon päälle on laitettu helmimassaa, ruoka on haettu pellolta syksyn korjuun aikana ja kuivatettu 3-4kk ennen kortin tekemistä. Nauhapala on hyödynnetty aiempien korttien jämistä.

8. Joulukranssi

Leikkaa punaisesta huovasta taustakangas, reunat saavat olla rosoiset. Leikkaa vihreästä tapetista tai kankaasta kuviosaksilla pyöreä kranssi. Kieputa ympärille metallinhohtoista lankaa ja solmi rusetilla. Liimaa taustahuovan päälle.

9. Lumiukko

Leikkaa ensin valkoisesta paperista luminen maa. Sen jälkeen lumiukkoon pallot. Piirrä lumiukolle suu, porkkananenä ja liimaa silmät. Liimaa osat pahville. Piirrä lumiukolle tikkukädet. Lisää joulutervehdys.

10. Makrameella toivotukset

Kaksi 4.-luokkalaista sai vapaat kädet ja valmistivat täysin omatoimisesti (puuvillalangasta lähtien) videotutoriaalia apunaan käyttäen pienen makramee-työn.

11. Pöllön joulu

Kortti on askarreltu paperista, huopakuvioista ja tarroista.

12. Kortista joulukuusen koriste

Askastele haluamasi kortti, esim. kuusimaisema. Tee tupsupunatulkku. Leikkaa korttiin sopiva reikä ja pujota punatulkku siihen.

13. Gingerbread House

1. Leikkasin kartongista talon mallisen palan, katon sekä savupiipun.?
2. Leikkasin kartongista jouluvalot, oven ja ikkunat.
3. Lisäsin tarranauhaa, kimalle tähtiä ja stanssi kuvia.
4. Väritin ja rajasin kortin mustalla tussilla.
5. Lopuksi lisäsin joulukuuseen kimalle liimalla joulukoristeita ja poron oven eteen.?

14. Tonttuseikkailu

Kuusi, aurinko, lumi ja kaksi päheetä tonttua.

15. Jää

Leikkaa kiiltävästä paperista sopivan muotoisia "jääkiteitä". Koristele hopeatussilla, tähdillä ja kimalteella. Kirjoita hyvän joulun toivotus.

16. Joulupuu

Hahmottele omanlaisesi puu. Leikkaa pahvista puun runko ja väritä oksat sekä juuret jollain värillä. Väritä myös puun lehvästöt. Leikkaa, liimaa ja viimeistele runkoon ikkunat ja koristele ne. Koristele puu haluamallasi tavalla. Halutessasi voit piirtää puun oksille, lehvästöön ja maahan lunta. Kirjoita haluamaasi kohtaan hyvää joulua!

17. Koristeltu kranssi

Väritetään vihreä havukranssi, leikataan punaisesta paperista rusetti, joka liimataan. Liimataan vihreään osaan helmiä. Myös muita koristeita voi laittaa.

18. Kurkkaava joulukissa

Kissa piirretty puuväreillä ruskealle pahville ja kissan suussa on erillinen joulutervehdys. Kissa kurkkaa punaisesta ja vihreästä kartongista tehdystä "lahjapaketista".

19. Talvinen metsämaisema

Leikataan kolmiulotteiset portaat paperista. Sitten leikataan paperista haluamanlaisia lumiukkoja, kuusia jne. Liimataan portaille ja somistellaan.

20. Talvinen joulupallo

Vesivärityö.

© 2023 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!