SINISEN TAKIN TARINA 

Olipa kerran pieni hiiripoika ja hänen nimensä oli Juuso Juusto eikä hänellä ollut takkia.
- "Voi sentään", hänen hiiriäitinsä sanoi, "minun täytyy kyllä tehdä sinulle takki." Ja äiti osti kaupasta sinistä kangasta, asetti sen pöydälle ja ryhtyi työhän.

Hiiriäiti teki työtä koko päivän. Hän leikkasi, harsi, ompeli, sovitti osia yhteen ja lopulta takki oli valmis. Takki oli hyvin kaunis ja Juusolle hyvin rakas. Hän piti takkia sateessa ja paisteessa yöt ja päivät, kesät ja talvet. Hän kieri ja vieri lätäköt ja mättäät takki yllään.

Eräänä päivänä hiiriäiti tarkasti hiiripojan.
- "Voi sentään", hiiriäiti sanoi, "takki on aivan kulunut. Ei sitä mikään voi enää pelastaa."

Kuinka väri vaikuttaa? »
Ja hiiriäiti asetti sinisen takin pöydälle ja ryhtyi työhön. Hiiriäiti teki työtä koko päivän. Hän leikkasi, harsi, ompeli, sovitti osia yhteen ja lopulta työ oli valmis. Hiiriäiti oli tehnyt Juusolle kauniin liivin.

liivi

Liivi oli Juusolle hyvin rakas. Hän piti liiviä sateessa ja paisteessa yöt ja päivät, kesät ja talvet. Hän kieri ja vieri lätäköt ja mättäät liivi yllään.

Eräänä päivänä hiiriäiti tarkasti hiiripojan liiviä.
- "Voi sentään", hiiriäiti sanoi, "liivihän on aivan kulunut. Ei sitä mikään voi enää pelastaa."

lakki_1

Kuinka sakset toimivat? »
Ja hiiriäiti asetti sinisen lakin pöydälle ja ryhtyi työhän. Hiiriäiti teki työtä koko päivän. Hän leikkasi, harsi, ompeli, sovitti osia yhteen ja lopulta työ oli valmis. Hiiriäiti oli tehnyt Juusolle kauniin rusetin.

Rusetti oli Juusolle hyvin rakas. Hän piti rusettia sateessa ja paisteessa yöt ja päivät, kesät ja talvet. Hän kieri ja vieri lätäköt ja mättäät rusetti yllään.

Eräänä päivänä hiiriäiti tarkasti hiiripojan rusettia.
- "Voi sentään", hiiriäiti sanoi, "rusettihan on aivan kulunut. Ei sitä mikään voi enää pelastaa."

Ja hiiriäiti asetti sinisen liivin pöydälle ja ryhtyi työhän. Hiiriäiti teki työtä koko päivän. Hän leikkasi, harsi, ompeli, sovitti osia yhteen ja lopulta työ oli valmis. Hiiriäiti oli tehnyt Juusolle kauniin lakin.

Lakki oli Juusolle hyvin rakas. Hän piti lakkia sateessa ja paisteessa yöt ja päivät, kesät ja talvet. Hän kieri ja vieri lätäköt ja mättäät lakki yllään.

Eräänä päivänä hiiriäiti tarkasti hiiripojan lakkia.
- "Voi sentään", hiiriäiti sanoi, "lakkihan on aivan kulunut. Ei sitä mikään voi enää pelastaa."

nappi

Mistä ompelukone saa sähköä? »
Ja hiiriäiti asetti sinisen rusetin pöydälle ja ryhtyi työhän. Hiiriäiti teki työtä koko päivän. Hän leikkasi, harsi, ompeli, sovitti osia yhteen ja lopulta työ oli valmis. Hiiriäiti oli tehnyt Juusolle kauniin napin.

rusetti_1

Nappi oli Juusolle hyvin rakas. Hän piti nappia sateessa ja paisteessa yöt ja päivät, kesät ja talvet. Hän kieri ja vieri lätäköt ja mättäät nappi yllään.

Eräänä päivänä hiiriäiti tarkasti hiiripojan nappia.
- "Voi sentään", hiiriäiti sanoi, "nappihan on aivan kulunut. Ei sitä mikään enää voi pelastaa."

Ja hiiriäiti asetti sinisen napin pöydälle ja ryhtyi työhön. Hiiriäiti teki työtä koko päivän. Hän leikkasi, harsi, ompeli, sovitti osia yhteen ja lopulta työ oli valmis. Hiiriäiti oli tehnyt Juusolle tarinan sinisestä takista - saman tarinan, jonka minä kerroin juuri sinulle. Sen pituinen se.

tarina

Mikä on tämän tarinan opetus? Rakas vaatekappale säilyy. Se muuttaa vaan muotoa. Sillä voi ilmentää omaa persoonallista pukeutumistyyliä, voi ottaa huomioon taloudellisia näkökulmia jne. Mieti, mitä muita asioita tämä tarina voisi opettaa?

Voit saada apua esimerkiksi täältä Punomo.fi - tuotteiden-valmistusohjeita-uudistaminen

Savonlinnan OKL:n harjoitustyö
Satu Konttinen 2005

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!