Netissäkin neulotaan

hirsimokkineulos-peite2

NETISSÄKIN NEULOTAAN
Surffausopas muutamille neulontasivustoille

OPPIAINE: KÄSITYÖ / tekstiilityö
Tehtävän nimi / aihe: Neulontaan liittyvien nettisivujen esittely oppilaille
Sopivin luokka-aste: 7. lk
Tehtävän tekemiseen kuluva aika: 1 oppitunti

TAVOITE

Tavoitteena on ohjata oppilas löytämään tietoa internetistä, tutustuttaa muutamiin neulontasivustoihin. Ajatuksena on, että oppilaalle jää mielikuva siitä, miten nettiä voisi hyödyntää neulonnan osalta.

Tehtävän voi tehdä ennen varsinaisen oman neuletyön suunnittelua, jolloin samalla voi herätellä ideoita tulevaa suunnittelua varten. Tunnin voi käyttää myös esim. keskellä neulontajaksoa, eräänlaisena välipalana oman työn tekemisen välissä. Riippuen missä vaiheessa tehtävää tehdään, oppilaita voi ohjata etsimään ja katselemaan tiettyjä asioita (esim. sukkien suunnitteluvaiheessa erilaisia sukkia).  

TUNTISUUNNITELMA

Tehtävän tekeminen sujuu parhaiten atk-luokassa, jossa jokainen oppilas pääsee omalle koneelle. Tehtävää voi tehdä myös pareittain.

1. Ope esittelee ensin Punomo-sivuston yleisesti ja sieltä erityisesti neulonta-osion. Tämän voi tehdä yhteisesti tykin avulla tai sitten kertoen ja jokainen katsoo omalta koneeltaan. Tämän jälkeen oppilaat ryhtyvät käymään muutamia nettisivuja läpi seuraavan ohjeen mukaisesti.

2. Oppilaalle:

Tutustu muutamiin neulontasivuihin tämän ohjeen mukaisesti. Liiku sivustoilla oman kiinnostuksesi mukaan – kuten varmaan tiedät, voit löytää vaikka mitä mielenkiintoista!

https://punomo.fi/

Täältä löytyy siis kaikkea käsityöhön liittyvää. Paljon ohjeita ja ideoita. Valitse kuitenkin tekniikat ja työtavat -osiosta neulonta. Käy katsomassa ainakin asusteita ja vaatteita. Ja sieltä esim. pieni sukkashow sekä ratsastajan lapaset. (Tulossa)

www.ullaneule.net

Suomenkielinen verkkoneulelehti. Klikkaa ainakin ohjeet ja katso muutamia itseäsi kiinnostavia neulemalleja. Liiku sivustolla jälleen oman mielenkiintosi mukaan.

http://www.kissyourshadow.com/stripe_maker.php

Raitakone avuksi raitojen suunnitteluun. Kokeile!

www.youtube.com

ja hakusana the last knit. Neulomisestakin voi tulla pakkomielle. Katso video! (kesto noin 7 min.)
 
Kotitehtävä:                 

Käy kotona vielä tutustumassa Punomoon ja erityisesti sen neulontaosioon. 
 
Sitten voit vielä ”googlettaa”. Käytä hakusanoina esimerkiksi neulonta, neuleohje, knitting, knitwear (engl.), stickning (ruotsi).


Julkaistu 2008

Muokattu 6/2016

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.