<<< AVAA KAARROKENEULEET-SIVUSTO


Käsityö verkossa ry kyseli neulojilta kokemuksia heidän kaarrokeneuleprojekteistaan maaliskuussa 2021, ja sai vastaukseksi 128 tarinaa neulepaitojen ja -takkien takaa. Tämän julkaisun kuvat ja lainaukset ovat poimintoja kyselyyn saaduista vastauksista.

"Paitojen tekeminen alkaen mallin, lankojen ja värien valinnnasta aina viimeistelyyn on erittäin terapeuttista ja mukavaa puuhaa. Vaikka olen tehnyt jo monta, en ole kyllästynyt. Tällä hetkellä teen ensimmäistä itsesuunnittelemaani paitaa."

Krisse
islantilaistyyliset kaarrokeneuleet
Kuva: Marja Tervaselkä-Jalonen

Neulominen on parasta mitä on. Välillä siihen kuuluu kommelluksia ja purkamista, mutta kun se vain soljuu eteenpäin, se on parasta terapiaa mitä on.

Raitsu
islantilaistyyliset kaarrokeneuleet
Kuva: Saga

"Tein itselleni täydellistä viikonloppua vanhalle sukupaikalleni - suunnittelin lämmittäväni saunaa lämpimässä neuleessa ja nukkuvani neule päälläni vanhassa rakkaassa hirsituvassa. Ihana talvinen viikonloppu kaukana murheista. Tein paitaa rakkaudella ja palavan puun kuviteltu tuoksu nenässä. Sain paidan valmiiksi reilussa viikossa, ja siitä tuli täydellinen. Hyvin toimii puunhakupusakkana, saunavedet lapioin lumesta ja illat istuin tähtitaivaan alla nuotiolla neuleessani ja villahuivissani."

Marjo Matilainen
islantilaistyyliset kaarrokeneuleet
Kuva: RomppuPomppu

"Isäni täytti pyöreitä vuosia, joten halusin tehdä hänelle paidan lahjaksi. Varasin kunnolla aikaa neuleen tekemiseen, jotta ehdin saada sen valmiiksi. Kevättalvella istuin monesti ulkona neulomassa kevätauringon lämmittäessä ja sulattaessa lumia takapihaltamme."

Sanna Palsa
islantilaistyyliset kaarrokeneuleet
Kuva: TiinaT

Tähän jäi koukkuun. Kivaa terapiaa, ja samalla saa ilahduttaa halukkaita paidan saajia.

Marjutk
islantilaistyyliset kaarrokeneuleet
Kuva: Mirja Heikkilä

Paksulla langalla ja paksuilla puikoilla tehdessä paita tulee todella nopeasti. Sen tekeminen on siksi hyvin miellyttävää. On tärkeää sovittaa tehdessä! Alafosslopista tehdessä paidasta tulee aivan todella lämmin, ja se on aivan ihana ulkoiluvaate. Tein kuitenkin toisesta neuletakin, koska koen sen olevan käytännöllisempi itselle.

Iida
islantilaistyyliset kaarrokeneuleet
Kuva: Sanna Karppinen

Sain siskoltani viestin lokakuun puolivälin tienoilla. Viestissä oli kuva Riddarista ja tekstinä "oi vitsi, kun osaisi tehdä tällaisen". Tiesin, ettei siskoni ryhtyisi koskaan hommaan, ja toisaalta minä otin sen haasteena. Joululahjaidea oli kuin tarjottimella tarjottu.

Edellisen kerran olin tainnut neuloa parikymmentä vuottta sitten, ja silloinkin vain sukkia ja lapasia. Kirjoneuleesta ei tainnut olla oikeastaan kokemusta. Ostin Islantilaisia neuleita -kirjan ja langat ja ryhdyin toimeen. Sisko näki muutaman kerran paidan keskeneräisenä, ja kerroin tekeväni sitä itselleni. Pinnistelyistään huolimatta näin pienen terveen kateuden hänen silmissään. Pelkäsin koko ajan, että hän oivaltaa valheeni.

Sisko sai paidan joululahjaksi täytenä yllätyksenä, ja oli omien sanojensa mukaan pitkään aivan sanaton, kun tajusi, mitä paketista paljastui. Yllätys onnistui!

Kommammaa
islantilaistyyliset kaarrokeneuleet
Kuva: Iida

Neuloosi on hyvin vakava tauti, johon tämä kaarrokevillapaitavillitys osui hyvin! Perhe kiittää, kun ei palele, ja saan itselleni käsille töitä pimeisiin iltoihin!

KristaN

© 2023 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!