« Takaisin Luomistavat-sivulle Ohje vasenkätiselle »

SILMUILLEN LUOMINEN engl. Single Cast-On / Backward-Loop Cast-On

Silmuillen luomisessa langasta muodostetaan silmu ja puikko viedään silmuun kuvan nuolen osoittamaa reittiä. Ehdottoman tärkeää on, että silmut muodostetaan oikeinpäin, niin että ne tulevat neulottaessa kiertäen neulotuiksi, jolloin ne pysyvät koossa.

silmuillen_luominen

Silmuillen luomista käytetään tavallisesti silloin, kun työn jossakin vaiheessa tarvitaan uusia silmukoita. Tällainen tilanne on esim. lapasen peukalonaukko tai napinläpien kohdat. Niissä päätetään silmukoita ja päätettyjen silmukoiden tilalle luodaan seuraavalla kerroksella uudet silmukat.

Tätä yksinkertaista luomistapaa ei yleensä käytetä sellaisissa aloitusreunoissa, jotka tulevat jäämään valmiin neuleen ulkoreunoiksi, sillä silmuillen luoduista silmukoista tulee varsin hatara reuna.

Silmuillen luoduista silmukoista on helppo poimia silmukoita ja poimintakohdasta tulee litteä ja varsin huomaamaton. Jos siis aloitusreunasta on tarkoitus poimia silmukoita, esim. helmajoustinta tms. varten, on silmuillen luominen hyvä ratkaisu.

Tärkeää on, että silmuillen muodostettavat silmukat tulevat puikolle oikean suuntaisina, niin että ne tulevat neulottaessa kiertäen neulotuiksi. Ilman kierrettä silmut aukeavat!


Teksti, valokuva ja julkaisu Pirjo Sinervo; piirros Tuija Katajisto
Päivitetty 7/2016

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!