Suunnittele itse käsitöihin kiinnitettävät Käsin tehty-, Handmade- jne. merkit. Merkit suunnitellaan piirto-ohjelmalla ja tulostetaan nahkakaperiarkille. Ainakin mustesuihkutulostimella saadaan pesunkestävä painojälki.

Työvaiheet

Tarvitset piirto-ohjelman (esim. InDesign, Scribus, Canva, PowerPoint tai Google Slides), tulostimen, ruskeaa nahkapaperia, paperisakset ja nahkasakset.

  1. Avaa piirto-ohjelma ja luo uusi tiedosto. Valitse merkin muoto ja tuo se työtilaan. Muuta kuvion ääriviivat mustaksi, tee ääriviivasta ohut tai katkoviiva.
  2. Valitse tekstikehys, kirjoita teksti ja lisää se sopivaan kohtaan merkkiä. Voit lisätä myös piirroskuvan.
  3. Piirrä pienet reiät merkin kiinnityskohtiin. Muuta reikien ääriviivat ohuiksi ja väritä ne mustaksi.
  4. Valitse kaikki merkin elementit, muuta ne ryhmäksi ja tallenna tiedosto. Kopioi merkki leikepöydälle, liitä, skaalaa sopivaan kokoon ja asettele vieri viereen Jos A4-arkilla on rinnakkain kuusi merkkiä, yhden merkin leveys on noin 3 cm. Jos haluat isommat merkit, muokkaa merkkien kokoa ja lukumäärää sen mukaan. A4-arkin koko on 210 × 297 mm. Huomioi tulostimen vaatimat marginaalit.
  5. Leikkaa nahkapaperista A4-kokoinen arkki tai käytä valmista arkkia ja laita se tulostimeen. Tulosta merkit, anna musteen kuivahtaa hetken ja leikkaa merkit irti. Tee nahkasaksilla reiät merkkien mukaan. Jos haluat pehmentää ja kutistaa nahkapaperia, kastele arkki.
  6. Leikkaa merkit arkilta, taita merkki katkoviivan kohdalta kaksinkerroin ja ompele se paikalleen.

Lataa tästä arkillinen valmiita merkkejä


Esimerkkejä itse tehdyistä nahkapaperimerkeistä.

© 2024 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!