HL, Mikkeli
Millä aineella silitysraudan pohjan saisi puhtaaksi tukikankaan liimasta ym?

SM, Raisio
Kaupassa on myytävänä sellaisia puhdistuspuikkoja (haisevat tosin tosi pahalle...).
Itse olen kokeillut myös valkoista kynttilää hangata lämmintä rautaa vasten ja hyväksi kokenut. Iloisia puhdistushetkiä!

JS, Rauma
Olen käyttänyt silitysraudan puhdistukseen erilaisia puhdistuspuikkoja sekä astianpesuainetta. Parhaimmaksi olen tahnan, joka oli valkoisessa tuubissa, teksti ja korkki sininen. En tiedä mistä aine on aikanaan hankittu, joten jos jollekin kyseinen aine on tuttu ja tietää mistä sitä saa, niin olisin tiedosta erittäin kiitollinen.

ML, Lahti
Helppo ja halpa tapa raudan puhdistukseen on hangata tavallisella ruokasoodalla hieman lämmintä raudan pohjaa. Soodaa esim. kosteaan paperipyyhkeeseen ja sitten hangataan. Puhdistunut pohja on pyyhittävä useaan kertaan vielä nihkeällä rievulla soodasta puhtaaksi. Käsittelyn voi tarvittaessa uusia, jos ei kaikki lika irtoa ensimmäisellä kerralla.

MUUT VINKIT
"Silitysraudan pohjan saa puhtaaksi kuumentamalla yhtä paljon etikkaa ja suolaa astiassa ja hankaamalla seoksella kylmää raudan pohjaa. Tummat ja palaneet kohdat kirkastuvat."

"Silitysraudan pohjan puhdistus aloitetaan miedoimmalla menetelmällä eli pohjaa hangataan astianpesuaineliuokseen kostutetulla, pehmeällä liinalla. Pinttyneen lian puhdistukseen voi kokeilla ruokasoodasta tai pyykinpesujauheesta ja vedestä valmistettua tahnaa. Jauheen annetaan puuroutua ennen käyttöä, etteivät jauheen rakeet naarmuta raudan pohjaa. Silitysraudan pohjan puhdistamiseen on olemassa myös pyyhekumeja, puhdistus- ja kiillotustyynyjä ja tahnoja."

Linkit:
Silitysraudan puhdistus »

7 tapaa puhdistaa silitysrauta luonnollisesti
Askel terveyteen »

Asiantuntijoiden loistavien kodinhoito- & siivousvinkkien koti
Cleanipedia »

 

© 2022 Tekijät ja Käsityö verkossa Ry

Punomo.fi:n opetus- ja kaupalliseen käyttöön vaaditaan lisenssi. Lue lisää!