Askartelu- ja käsityöohjeita metsän ötököistä ja haavan seuralaislajeista


Vuosisata metsässä – lahopuun salatut elämät
opettajalle on koottuja metsän asukkaiden askartelu- ja käsityöohjeita

Askarteluohjeita metsän ötököistä
Metsä on pullollaan pieniä, kiehtovia, jännittäviä ja hassunnimisiä ötököitä, joilla jokaisella on oma paikkansa metsän ekosysteemissä. Hämeen ammattikorkeakoulun ohjaustoiminnan artenomiopiskelija Sanna-Mari Savonmäki on suunnitellut innostavat askartelumallit seitsemästä metsän ötökästä. Ne on kaikki valmistettu kierrätysmateriaaleista. 

Käsityöohjeita haavan seuralaislajeista
Haapa on metsän monimuotoisuuden avainlaji, jonka seuralaislajeja on yli 1000. Haavan seuralaislajit ovat olleet lähtökohtana Helsingin yliopiston käsityöopettajaopiskelijoille, jotka ideoivat 10 toinen toistaan herkullisempaa käsityöohjetta kouluissa toteutettaviksi. Suurin osa ohjeista on toteutettavissa kierrätysmateriaaleista. 


Taustaa:
Aineisto liittyy WWF:n koulukiertueeseen 2017, jonka ympärille on mahdollista rakentaa laaja oppimiskokonaisuus. Oppitunti ja siihen liittyvät tehtävät tukevat alakoulun ympäristöopin, kuvataiteen ja käsityön oppiaineiden tehtävää ja tavoitteiden saavuttamista. Kiertue tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden metsäaiheisen monialaisen oppimiskokonaisuuden rakentamiseen yhdistämällä esim. ympäristöopin, kuvataiteen, käsityöt, teknisen työn, liikunnan, äidinkielen ja yhteiskuntaopin oppiaineet. Antoisia hetkiä lumoavan metsäteeman parissa!

 
Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.