Kirjontalaite: viimeistely


Aloitus
Kuviot
Tuki
Pingotus
Kirjominen
Viimeistely
Ongelmia ja linkkejä


Viimeistely

Kirjontakuvioiden viimeisteleminen on helppoa, jos kirjontatyö on tehty huolella!

Muista poistaa värinvaihtojen yhteydessä siirtymälangat tarkasti. Siirtymälankojen katkaiseminen tässä vaiheessa on miellyttävämpää kuin niiden vaivalloinen poistaminen kirjontakuvion valmistuttua.

Kun olet irrottanut työn kirjontakehyksestä, katkaise nurjan puolen siirtymälangat tarvittaessa. Jos langan pituus on yli 2 cm, se kannattaa katkaista. Älä katkaise nurjan puolen lankoja aivan kankaan pinnasta, vaan jätä noin 0,5-1 cm:n mittaiset langanpätkät nurjalle puolelle.

Irrota tukimateriaali työn alta varovasti. Jos kangas on ohutta tai herkkää, on tukimateriaalin poistaminen tehtävä erityistä varovaisuutta noudattaen. Repeytyvät tukimateriaalit poistetaan nimensä mukaisesti repimällä työn alta. Työhön mahdollisesti jäävät  pienet tukimateriaalin palaset pehmenevät ja poistuvat pesussa.

Jos työssä on käytetty leikattavaa tukimateriaalia, se leikataan kirjontakuvion alta pois; noin 0,5-1 cm tukimateriaalia saa jäädä kuvion reunoille.

tukipois-2

 
Kirjontatyö silitetään tukimateriaalin poistamisen jälkeen huolellisesti. Käytä silittämiseen höyryrautaa tai mieluummin kostutettua silitysliinaa.

Kirjontatyö silitetään nurjalta puolelta! Levitä silityslaudalle pehmeä froteepyyhe suojaamaan työn oikeaa puolta liialta litistymiseltä. Aseta työ oikea puoli pyyhettä vasten. Kostuta silitysliina nihkeäksi ja silitä työtä liinan läpi, kunnes liina on kuiva.

Silitä tarvittaessa kirjontakuviota laajemmalta alueelta.

silitys-2

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.