OMPELE JOUSTAVIA -sivusto


ETUSIVU


TERVETULOA

Kiva, että löysit sivuston. Olemme koonneet tänne keskeisimpiä asioita liittyen joustavien kankaiden ompeluun ja ompelun aloituksen tueksi.

Joustavilla kankailla tarkoitetaan neulottua kangasta, joka rakenteensa ja materiaalinsa ansiosta on joustavampi ja mukautuvampi kuin kudottu kangas. Joustavia kankaita voi ommella sekä ompelukoneen jousto-ompeleilla että saumurilla. Jouston ja mukautuvuutensa vuoksi niistä ommellut vaatteet ovat rentoja, eivätkä esimerkiksi pienet mittausvirheet häiritse valmiissa vaatteessa. Kaavat ovat usein yksinkertaisia ja rakenteet helppoja. Joustavista kankaista syntyykin helppokäyttöisiä, mukavia vaatteitopiska, jotka parhaimmillaan istuvat käyttäjän päällä kauniisti mutta kuitenkin rennosti. 

Joustavien kankaiden kanssa työskenneltäessä on kuitenkin huomioitava materiaalin ominaispiirteet onnistuneen lopputuloksen saamiseksi. Olemmekin pyrkineet kokoamaan pohjatietoa, ohjeita sekä asioita, joita ei välttämättä ompeluohjeiden yhteydessä kerrota. Lisäksi sivustolla on tietoa materiaaleista sekä tarvikkeista. 

 
Sivusto on jaettu aihepiireihin, joiden alta löydät lisää aiheeseen kuuluvaa tietoa. Mikäli etsit jotain tiettyä asiaa, voit kokeilla hakea tietoa Punomon oman sivustohaun kautta.
 
- Maiju ja Hanne

Sivusto on syntynyt osana Helsingin yliopiston käsityönopettajaopintojen aineopintoja. Se on kehitetty opetuksen tueksi sekä itseopiskelumateriaaliksi, ja on vapaasti käytettävissä kaikenlaisessa opettamisessa. Myös kuvat ovat vapaassa opetuskäytössä. Alkuperäinen ompelejoustavia.blogspot.com  -sivusto on rakennettu Bloggerin blogipohjaan, jossa on mahdollista kommentoida, antaa palautetta tai kysyä epäselväksi jääneitä asioita. Sivut eivät kuitenkaan julkaisemisen jälkeen (keväällä 2018) jatku aktiivisesti päivittyvinä, emmekä pysty sitoutumaan kommentteihin vastaamiseen. Toivomme kuitenkin että sivut jäisivät elämään julkaisemisen jälkeen aktiivisesti käytettyinä.

Toteutus Punomo.fi-sivustoon 2018 / Pirjo Sinervo etunimi.sukunimi@punomo.fi

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.