Varhaiskasvatus: Pienoinen pussi


KÄSITYÖKURKKAUS
Käsityön opetusmateriaalia varhaiskasvatukseen


Jokaisella lapsella lienee pieniä tavaroita, jotka tarvitsevat säilytyspaikkansa. Sama tilanne näkyy myös päiväkodin arjessa. KÄSITYÖKURKKAUS antaa tähän idean - ommelkaamme pienoinen pussi. Jokainen lapsi voi koristella pussin sivut haluamallaan kuviolla ja näin pussit erottuvat toisistaan.

Pussit on ommeltu huopakankaasta käyttämällä yhdistävinä pistoina joko etupistoja, edestakaisia etupistoja tai pykäpistoja. Molempiin löydät ohjeet pistoharjoituksia sivulta. Koristelussa on käytetty molemmissa pusseissa ompelullisia menetelmiä, mutta mahdollisuudet ovat rajattomat. Koristelumenetelmän voi suhteuttaa lapsen ikään ja taitotasoon.

Pussin sulkijana toimii nauhakuja, johon on punottu nyöri. Vastaavasti tämän nauhan voi myös tehdä letittämällä tai valita valmiin nauhan.

pussukka1

Työohjeet:

Tarvitset huopakangasta (45 cm x 30 cm), neulan, lankaa, koristeluun esimerkiksi nappeja, helmiä tms.

Alkuvalmisteluin opettaja voi ommella etupistoin rajatun alueen koristelulle, mikäli se halutaan keskittää tiettyyn kohtaan pussin etusivulla.

  1. Tee pitkälle sivulle 3 cm käännös ja ompele nauhakuja etupistoin tai edestakaisin etupistoin.
  2. Koristele pussin etupuoli haluamallasi tavalla.
  3. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele alareuna ja toinen sivu pykäpistoin, etupistoin tai edestakaisin etupistoin.
  4. Ompele ainoastaan nauhakujan alkuun asti.
  5. Pujota nyöri nauhakujaan ja ihastele valmista pussia.

pussukka2

Jaa somessa:

Kirjaudu Punomoon

Ei vielä Punomo tiliä? Rekisteröidy alla

Anna palautetta

Käyttäjiemme palaute auttaa Punomon kehittämisessä. Anna palautetta alla.