Olisi kiva, jos löytyisi joku systeemi millä puikot saisi pysymään nätisti kokojärjestyksessä ja samassa paikassa, ettei aina olisi hirveä etsiminen ja arvuuttelu löytyykö sopivan kokoisia.
Erikokoisten ja -muotoisten puikkojen säilytys tuottaa monelle meistä päänvaivaa. Kun työvälineet ovat laatikon pohjalla sikinsokin (kuten minulla oli), homma ei toimi. Jos sieltä löytyi sopiva puikko, se olikin pariton. Viiden samanlaisen sukkapuikon löytyminen vaati koko kasan penkomista.
Tässä yksi tapa ratkaista ongelma. Siihen tarvitaan vähän suunnittelua ja mittaamista, metrin verran tukevaa kangasta, lankaa ja ompelukone. Lopussa vinkkejä myös muista säilytysideoista.
Vinkkini seinäpussikon tekemiseen
Sopiva sijoituspaikka pussikolle löytyi työhuoneeni seinältä hyllyjen välistä. Käytettävissä oleva tila määritti pussikon ulkomitat. Nyt halusin puikot ja koukut näkyville. Kauniisti rytmittyvä puikkorivistö olisi ilo silmälle, ja välineet heti nähtävissä.
- Pussikko vaatii tukevan kankaan, koska siitä tulee puikkojen painosta aika raskas. Sopiva kangas, Eurokankaan Loom, löytyi kaapista. Se on paksu sekoitekangas, jonka oikea ja nurja puoli ovat sidokseltaan erilaiset. Valkoinen värikin oli nappiin, sillä en halunnut pussin liikaa erottuvan seinästä.
- Tein pussikon reunoihin nurjalta oikealle ommellut käänteet. Niiden leveys on 3 cm. Oikean ja nurjan puolen vaihtelu tuo pientä eloa pussikon ulkonäköön. Taskujen sivut jäävät siististi käänteiden alle. Tein taskujen yläreunoihin samanlaiset käänteet.
- Mitoitin tarviketaskujen koot ja välitikkaukset puikko- ja koukkumäärän mukaan. Kun työvälineet olivat jo olemassa, saatoin tikkauksien avulla ommella niille kujat mittatilaustyönä.
- Jos sinulla on paljon paksuja puikkoja, jätä tarpeeksi väljyyttä tikkausten väliin. Oikea määrä löytyy kokeilemalla. Pienimmät virkkuukoukut eivät tarvitse väljyyttä ollenkaan.
- Yläreunan käänne on jätetty päistään avoimeksi ja muodostaa kujan tankoa varten. Pussikko kiinnittyi seinään harjaterästangon ja kahden silmukkaruuvin avulla.